Aktuális







Powered by NetOffice

2009. december 31. csütörtök


zoe.jpgA hat hónapos vizslalányt 2009. december közepén Szolnok és Törökszentmiklós között találták az út szélén összefagyva. Mivel nyakörve, chipje, illetve tetoválása sajnos nem volt, eredeti gazdáját nem sikerült megtalálni.
A rettenetes hideg téli napokon Széphalmi Éva pár napra a gondozásába vette, majd átadta a budapesti Vizslamentőknek, akik azonnal ideiglenes befogadó családhoz, a Vizsla Túra alapítójához, Tollár Mónikához és Csillik Gáborhoz költöztették 2009. december 20-án (mivel a lesoványodott, összetört lelkű kiskutya semmiképpen nem bírta volna ki a kültéri kenneles tartást decemberben).
Zoé az alapos fürdetés és orvosi kivizsgálás alapján gyógyszeres kezelés alatt állt, valamint komoly hízókúrára és aktív lélekgyógyításra fogták ideiglenes gazdái. A család két meglévő vizslája, Berek és Emma igazi nagytesókként tanítgatták, gondozták egész nap: hatalmas kergetőzős hancúrozásokkal, plüsállat cibálásokkal és ágyon hempergésekkel mutatták meg neki az igazi vizslának való életet.
Zoé a korábbi megpróbáltatásokat követően napról napra jobban lett testileg-lelkileg: már egész nap boldogan rohangászott, szaglászott és gyakorlatilag egyfolytában mosolygott, nevetett. Lassan az éjszakákat is félelem és felriadások nélkül aludta végig. Roppant kedves, jóindulatú, békés, könnyen kezelhető, tanulékony, nyílt tekintetű kiskutya – afféle főnyeremény! Életkorából adódóan igazi bohóc, bújós kisbaba, kíváncsi felfedező. Közösség-imádó, mindenkit mindenhova követő, de a szobatisztaságot még tanuló kamaszlány. Minden simogatásért, pusziért, ölelésért roppant hálás élő- és érzőlény. Nem ugat, nem harap, nem támad, nem lop, nem pusztít, nem rág. Cicákkal és más szelíd kutyákkal abszolút kompatibilis, mivel jelenleg négy macskával és két ebbel alszik együtt. Múltjából adódóan félős, idegenekkel bizalmatlan, hirtelen mozdulatokra összekucorodással reagáló. Az autózás nem a kedvence, s bár nem hányja össze a kocsit, komolyan meg van rémülve minden egyes út alkalmával. Férfiakkal és fekete ruhába öltözött emberekkel szemben azonban kifejezetten bizalmatlan.
A kombinált és a veszettség elleni oltást is megkapta, valamint elkészült az oltási könyve és az útlevele is. Chip is került belé, hogy ne fordulhasson elő vele mégegyszer ez a tragédia…
Olyan végleges gazdit kerestünk neki, aki lakásban tartja, de megfelelő mozgási, rohangálási és tanulási lehetőséget, illetve elegendő szeretetet, gyengédséget és törődést biztosít neki. Zoé olyan helyre költözött, ahol megfelelő ember- és kutyatársasága van, vagyis ahol eleget tudnak törődni teste és lelke rehabilitációjával.

Végleges örökbeadásáig Zoé orvosi és etetési költségeit a Vizsla Túra állta.
Ezúton köszönjük Nagy Judit és férje, valamint Bori kutya segítségét Zoé ideiglenes, egyhetes elszállásolásában!
Zoé fotóalbuma >>

ZOÉ (pontosan 7 hetes ideiglenes budapesti tartozkodása után) 2010. február 7-én, vasárnap reggel elköltözött az Északi-tengerhez, Németországba, Krammhörnbe. Végleges örökbefogadó-gazdái Erika és Harald Römer lettek.