Vizsla Túrák







Powered by NetOffice

2008. február 13. szerda


"Szép, meleg vasárnapra ébredhettünk, esőmentesre - így intéztük...:-)
Mivel Apafejnek meccse volt (nyertek, hipp-hipp-hurrááá!), és vízimádó Marci és Ádám, mint mindig, most is vele tartott, így Áronnal, Rozsdással hárman vágtunk neki az izgalmasnak ígérkező Hajógyári szigeti kalandnak
Megpróbáltam elképzelni, milyen lehet sok-sok vizsla együtt, de erre a látványra és élményre nem számítottam, amibe csöppentünk. Hihetetlen volt! ...



"Szép, meleg vasárnapra ébredhettünk, esőmentesre - így intéztük...:-)
Mivel Apafejnek meccse volt (nyertek, hipp-hipp-hurrááá!), és vízimádó Marci és Ádám, mint mindig, most is vele tartott, így Áronnal, Rozsdással hárman vágtunk neki az izgalmasnak ígérkező Hajógyári szigeti kalandnak
Megpróbáltam elképzelni, milyen lehet sok-sok vizsla együtt, de erre a látványra és élményre nem számítottam, amibe csöppentünk. Hihetetlen volt!
99 vizsla rohangált, játszott, versenyt futott, barátkozott - egyszerűen elmesélhetetlen. Ezek a csodálatos, nemes állatok egymást tiszteletben tartva, barátságban töltöttek értékes órákat ma együtt, nem volt vita, hangos szó, csak önfeledt, vidám hancúrozás.Rozsdás egy pillanat alatt vegyült el a tömegben, és, mint a mérgezett egér száguldozott jobbról balra, balról jobbra, fel és alá, mindent és mindenkit meg kellett közelről is vizslatnia, repdesett a boldogságtól, látszott, majd' szétveti a jókedv. A regisztráció után nem sokkal ajándékcsomagot kaptunk, illetve kapott Rozsda, mivel ő volt a túra legfiatalabb résztvevője. Jó kis meglepi volt, kuttyunknál talán még jobban értékelte Áron.
Több órás megnemállás után Rozsdás a feje búbjáig sárosan ugrott be a kocsi hátsó ülésére, és, bár azt gondoltam, mozdulni sem lesz ereje, végigharsogta, ugatta a hazafelé utat. A finom, melegvizes megtisztulást és az ebédet követően azonban elnyúlt az ágyon, és azóta alszik... Mi meg alig várjuk a februári Vizsla Túrát!"

D-T. E. és Rozsdás


Nagyon jól éreztük magunkat, örülök, hogy ennyien eljöttek, és annak is, hogy sokan támogatták a Futrinka Egyesület munkáját a Vizslanaptár megvásárlásával!"

D. Á. és Alfi


"Csak gratulálni tudok a kiváló szervezéshez, a helyszín ideális volt a januári túrázáshoz . Kár, hogy ilyen nagy sár volt - de csak nekünk, mert Jacknek meg a többi 98 vizslának nem. Jack másnap reggelig aludt az élmények hatásától, meg a temérdek hancúrozástól! Köszönjük a lehetőséget, hogy ott lehettünk - csak azt sajnáljuk, hogy az előző hét alkalmat kihagytuk. Alig várjuk a következőt ! Februárban találkozunk!!"
N. L., Böbe és Jack

 "Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk az idei első Vizsla Túrán. Az idő remek volt. Mivel Lotti kutyám menhelyi gyöngyszem és eléggé visszahúzódó természet nagy társaságban, ezért nagy örömmel láttam ahogy ide-oda rohangászik a többi kutyussal. Tényleg nagyon jól éreztük magunkat és kellőképpen elfáradtunk. Olyannyira, hogy kiskutyám este 19:30-ig meg se mozdult a helyén olyan mélyen aludt! Újra átélte a nap legjobb dolgait! Nagyon örülök, hogy egy ilyen remek csapat tagjai lehetünk és alig várjuk a következő túrát. Csak remélni merem, hogy akkor is ilyen remek időnk lesz!"

H. O. és Lotti


"Nagy élmény volt ez a túra mind számomra, mind Kifli kutyám számára - köszönünk mindent. Azóta is naponta látogatom a honlapot és minden alkalommal megörülök ha újabb képeket fedezek fel. Azt, hogy a jövõben - lehetõség szerint - minden túrán részt veszünk, azt most megígérem." 

M. S. T. és Kifli


 "A most vasárnapi - számunkra elsõ, de remélhetõleg nem utolsó - Vizsla Túráért szeretnénk köszönetet mondani. Frédi kutyával kicsit aggódva mentünk el, mert hamarosan betölti a 15. évét és bár korához képest jól tartja magát, de kicsit süket, kicsit vaksi, így nem tudtuk hogyan fog reagálni a több zsák bolhát messze túlszárnyaló vizslacsapat nyüzsgésére. Aggodalmunk teljesen felesleges volt, mert az elején Frédi egy kicsit visszafogott volt, meg a pocsolyák jobban vonzották mindennél, abból meg akadt bõven, a végére még udvarolni is kedve támadt. Öreg vizsla nem vén vizsla! Igaz, nem rohangált úgy, mint fiatalabb társai, de a távot õ is többszörösen tette meg, még ha ügetve is, mert a szimatköröket ki nem lehet hagyni! A séta végére sikerült jó csatakosnak lenni, hazafelé az úton, a kocsiban aludt, mint a bunda. Hazaérve egy jó kis fürdés után hagyta magát agyon puszilgatni a keverék kutyusunktól, Blekitõl. Bleki kíváncsian szaglászta Frédit és levett minden szimatot. A legidõsebb kutya címért kapott ajándékcsomagot, miután a cica is jól szemügyre vette, Frédi és Bleki testvériesen megosztotta. Ezután Frédi kidõlt, mint a krumplis zsák és a vacsoráig nem is mozdult. Este lelkiismeret furdalásom volt, hogy talán túlzás volt elvinni Frédit, aggódva vártam a hétfõt, hogy hogyan ébred. Úgy, mintha mi sem történt volna. Most csütörtök van és Frédi két napja nyüzsög, jön-megy. MIKOR lesz már a legközelebbi séta????? Nagyon jól éreztük magunkat, jó volt a sok szép kutya boldog rohangálását nézni és jó volt a gazdikkal beszélgetni! Várjuk febr. 24-ét! Köszönjük az élményeket!"

T. M. és fia Gábor, na meg Frédi kutya


 "Most voltunk először Vizsla Túrán és láttam, éreztem Benő és a többi kutya boldogságát!  Most sem az ember volt középpontban, hanem a KUTYÁINK.
Meglepődtem, mikor megláttam a sok ebet együtt szaladgálni, játszani. Örültem, hogy Benő jól érzi magát és örül a többi kutyának!
És szomorú voltam mikor elment mindenki és mi is hazamentünk. Benő is szomorú volt, sőt meg is haragudott ránk, hogy elhoztuk a többiektől.
Nem tudom, hogy nektek mennyit, de nekem sokat megér az mikor hazamegyek és a nyakamba ugrik, végigszagol, rágcsál és játszik velem. Minden nap!
Nem morcos, nem fáradt, nem húzza a száját, nem keres kibúvót, nem hazudik; csak boldog! Én is boldog vagyok és örülök, hogy van nekem!
Nagyon sajnálom, hogy néhányunknak problémát okoz az 1.000Ft-os regisztráció! Miért ne mondanék le egy moziról, x doboz cigiről, x üveg italról, x perc semmitmondó beszélgetésről, x óra magányról, hogy havonta egyszer csak Ő legyen boldog?
Mennyit is költök magamra? Mennyit is költök a saját szórakoztatásomra?
Mennyit is költök a kutyámra? Miért ne lehetne havonta egyszer csak Ő a középpontban?"

Sz. G. és Benő