CikkekPowered by NetOffice

2009. június 21. vasárnap

Paw.jpg

Kutyák, macskák szépen sorban, boxokban egy repülőgép fedélzetén. Felszállás után a stewardess mindegyikükhöz „gügyög” kicsit, megsimogatja, megnyugtatja őket, ellenőrzi a vizüket, kényelmüket. Leszálláskor szépen egyesével, viszik őket az izgatott gazdihoz, aki már nagyon várja, hogy kezdetét vehesse a csupa-móka-kacagás, együtt-nyaralás. Számunkra ez még csak álom, de az amerikai kisállat-tulajdonosoknak ez ma már a valóság. Mert mindezt biztosítani tudja nekik a Pet Airways.A nyaralási szezon beköszöntével, sokan tesszük fel magunknak a kérdést: Magunkkal vigyük-e kedvencünket, vagy bízzuk barátra, szomszédra, kutya-szitterre, esetleg adjuk panzióba? A családtagként kezelt és tartott háziállataikat bizonyára sokan szeretnék inkább magukkal vinni, hiszen nélkülük nem az igazi a „Családi nyaralás (sem). Ha autóval kelünk útra, megfelelő felkészültséggel ez nem is okozhat különösebb problémát a tapasztalt gazdiknak. Ám a repülőn való utaztatásuk már nagyon meggondolandó. Ki akarjuk-e tenni legjobb barátunkat annak a tortúrának, amit a bőröndök között hidegben, sötétben egész úton magukra hagyva a gép csomagterében kell átélniük? Nem beszélve arról, hogy akadtak esetek, amelyekben az állat túl sem élte az utazást, vagy sokkos állapotban került vissza a gazdihoz. Ugye, inkább nem?!
PAW-Beechcraft-Planes.jpgAmerikában a négylábú kedvencek számára most már van más lehetőség: a Pet Airways. Az eddig egyedülálló kezdeményezés megszületésének körülményi kísértetiesen hasonlítanak a Vizsla Túráéhoz. Az ihletet szintén az ötletgazda kutyája Zoé, a kis Jack Russel terrier adta.
Történetük bőbebben itt >>
A négylábúak utaztatása az első pillanattól az utolsóig pontos forgatókönyv szerint zajlik. Természetesen a fedélzeten kapnak helyet, igényeiknek a legmegfelelőbben kialakított térben, negyedóránkénti ellenőrzés, folyamatos felügyelet mellett kényelemben „élvezhetik” a repülést.
Csak remélni tudjuk, hogy ez a nagyszerű szolgáltatás előbb-utóbb elérhetővé válik Európában is, addig pedig irigykedünk Amerika.