CikkekPowered by NetOffice

2009. szeptember 8. kedd

stronghold_mosquito_korforg.jpg

Sziasztok,
Jelentkeztünk a 25. Vizsla Túrára és remélem, hogy el is tudunk menni majd Kiflivel! Azért nem biztos, mert Kifli nincs túl jó formában mostanában és engedjétek meg, hogy röviden le is írjam az esetet, mert tanulságos:
Valójában nem tudom, hogy mikor lehetett (kb. 150-200 napja) hogy Kiflit megcsípte egy szúnyog, ami - igaz nagyon ritka Mo-on, - fonálféreglárvákkal volt fertőzött. Így Kifli is fertőzötté vált, aminek kézzel fogható bizonyítéka augusztus 20-án, a bőre alól "kioperált" fonálféreg volt. (én szedtem ki a saját kezemmel - horror!)  Szerencse ebben az esetben az, hogy ez a dög, bőrféreg, és nem szívféreg - utóbbi nem igazán gyógyítható! Mivel ezzel egyidőben bágyadttá is vált szegénykém, így orvosok tömegét kerestem fel, hogy segítsenek. Mo-on még nem sok ilyen eset, de mostanában egyre gyakoribb - így a védekezés nagyon fontos, ami Stronghold cseppel lehetséges. Ez nem csak bolha, és kullancs ellen jelent védettséget, hanem a szúnyog ellen is! A vérében is kimutatható a mikrofiláriák jelenléte így érthető módon kissé fáradékony, tehát a köv. 2-3 hónapban (ennyi az irtás-kúra időtartama Milbemax+Stronchold) nincs agility és nincs sok mozgás sem - tehát ezért kérdéses a részvételünk a túrán. Osszátok meg a többiekkel is, mert igaz nem olcsó ez a csepp (4400,-Ft), de megéri, mert amit mostanában átéltem azt senkinek nem kívánom.

Márainé Simon Tünde
Kifli

ui: annyira újdonságnak számít az ilyen eset, hogy az Állatorvosi Egyetemen ingyen vizsgálják mikrofiláriákra a vért gyanús esetekben, csakhogy minél több tapasztalatuk legyen - egyébként 6100 Ft volt a Lehel úton.