Aktuális







Powered by NetOffice

2008. április 14. hétfő

blanka_.jpg
Bemutató a Vizsla Túrán

Egy félórás bemutatót követően lehetőség nyílik minden kutya-gazdi páros részére, hogy kipróbálják ezt az új sportot. A részvételnek nincs semmilyen előfeltétele, persze előny, ha a kutya apportos és szeret labdázni!


Mi a flyball?

A flyball egy rendkívül lendületes és izgalmas csapat sport; 2 négy-négy kutyából álló csapat versenyez egymással. Minden kutya önállóan teljesít négy ugró akadályt, majd egy pedál működtetésével megszerzi a labdát a flyball gépből és teljes sebességgel tér vissza a gazdájához a négy akadályon keresztül. Amint az egyik visszatér, indulhat a következő csapattag. A cél minél gyorsabban, hiba nélkül végrehajtani a feladatot. A világ leggyorsabb csapatai 16 másodperc alatt teljesítenek egy futamot. A részvevők és a nézők egyaránt élvezik, külföldön a kiállítások sztárbemutatója a flyball.


vonalblanka_.jpg

Fontos szabályok

A flyball bemutató alatt a pálya körül minden kutya legyen pórázon. A kipróbálás egyesével zajlik, egyszerre egy kutya van a pályán. Ügyeljünk arra, hogy a többi kutya ne zavarja meg az éppen dolgozókat, mert a „labda” verekedésekhez vezethet.