Aktuális







Powered by NetOffice

2010. október 6. szerda


Boros Mira.jpgElöször is kezdem Egonnal mert Ő került hozzánk elsőnek, elsősorban azért mert szerintem üres lenne a gyermekkor ha nem lenne benne egy társ, aki barát , aki védelmez, és aki magadért szeret, ezt az élményt akartam elsősorban Leventének megadni, másodsorban pedig azért, ha majd vakvezető kutya kerül Levente mellé akkor ismerje és tudja értelmezni a kutya jeleit, hangokat, mozgásait, és mert hiszem, hogy aki gyerekként egy kutyával nő fel, annak gazdagabb érzelmi élete lesz majd, és nem utolsó sorban MEGBÍZIK majd a vakvezető kutyában is, mert annak aki nem kutyával nő fel és azt mondják neki, tessék ez a kutya segít eljutni a közlekedésben , nem fog annyira megbízni benne.



Egon nem az a tipikus vizsla akit megszoknak az emberek, Ő nem szereti ha idegenek simogatják, még azzal szemben is távolságtartó aki a menhelyen szeretgette és nevelgette.
Leventét imádja, de olyan pasisan :) Ha Levi játszik akkor mögé vagy mellé ül és igazán apukásan figyeli , hogy mire is kellene figyelnem ? :)
Ha lent vagyunk és Levi elmegy, utánafut és addig tologatja gyermekem, amíg újra felém nem fordul és el nem indul vissza, ez csak abban az esetben történik, ha az ebek úgy gondolják, hogy túl messzire ment. Ezt maguktól kezdték el, csinálni, mert 100% ban tudom, hogy tudják Levi nem lát.És mivel én a felelőtlen főgazda hagyom a dolgot, így szegény kis ezerfelé figyelő ebeknek kell kontrollálni a kisgazdát :)
Szóval Egon a férfi és az ő feladata vigyázni Levire...

Mira ....nos Mira igazi meglepetés, ő 9 hónaposan került hozzánk, Őt a vizslasos oldalon keresztül találtam. Miruskám úgy gondolkodik /és ez is tükröződik a viselkedésében/ , hogy Levi az Ő kölyke, kisgazdája, barátja, szerelme,testvére egyszóval mindene :) Ha idegen kutya közelít akkor a tündéri és barátságos vizslányom / ezt levente találta ki :)/ Nagyon szigorú tekintetű anyaoroszlán lesz és mint aki tojáson közelít alaposan végigméri az idegent, ha semmi gondot nem talál akkor, visszaváltozik, a szokásos kis dinka kislánnyá, de ha nem , akkor is játszik, de úgy, hogy mindig az idegen kutya és a Levente között maradjon, közel nem engedi, ha nem teljesen biztos a jó szándékban. Ő a partner a játékban, mert bár nem érti mit is játszanak sokszor, de játsza, mert a kisgazdával ollllyan jjóóóóóó :-D
Ha néha be kell vetnem a szigort és leszidom Levit akkor jön és huhogva ugat engem és morog, hogy érti ő de azt nem szabad. :) Nem agresszíven, csak olyan anyukásan :)

Vettünk Levinek egy futóbiciklit, na azt a tekintetet amit kaptam tőle amikor  Levi elkezdett fel le karikázni, ha neki kölykei lennének Ő biztos nem venne ilyet....Anyukámat nem is engedte Levi mellé amikor a biciklin ült, mindig közéjük tolakodott ,hogy majd ő felügyeli a dolgot. Szóval Mira a legjobb barát :)