Aktuális







Powered by NetOffice

2011. június 24. péntek

sepres.jpgRend a lelke mindennek!
Tölts egy vasárnapot a Vizslamentőkkel

barkácsnap július 10-én Tárnokon!

Ha ráérsz július 10-én, vasárnap és szívesen kötnéd össze a kellemeset a hasznossal, gyere el a magyar vizsla fajtamentést is képviselő Futrinka Egyesület kennelsorára, és segíts megszépíteni védenceink lakóhelyét! A kenneleinkre ráférne egy alapos fertőtlenítés, a felgyülemlett lim-lomot át kellene válogatni és kidobni, ami már használhatatlan; rendet kell rakni a kisházban, az élelmiszeres részen, s a kifutón is. A kutyaházak egy része alaposan megrongálódott, javításra szorul. Emellett egy-egy kennelt talán le lehetne festeni "kívül-belül", hogy újra fehérek legyenek a falak és a rozsda helyett szép zölddé válhassanak a kennelrácsok.


 


A ténykedés közben a kutyáinknak sétálni kell, foglalkozást igényelnek, így minél több önkéntes segítő jelenlétére számítanánk. Mivel sok barkácsmunka is akad, férfi kezek is szükségeltetnek! Ha leszünk elegen, akkor egy bográcsozást is betervezhetünk, ehhez "konyhafőnök" jelentkezését várnánk.

Amire nagy szükségünk van, kérjük jelezzétek, hogy tudtok-e hozni valamit az alábbiak közül:

  • faanyag (deszka lapok, OSB lap, barkácsléc, stb)
  • szögek, kalapács, csavarhúzó, csavarbehajtó, fűrész
  • takarítószerek- és eszközök: Hypo, mosogatószer, súrolókefe, mosogatószivacs, gumikesztyű, szemetes zsák
  • szükség lenne egy falra szerelhető új parafa üzenőtáblára
  • nem életbevágó, de hasznos lenne 1-2 új Salgó polc (a mostani tárolórendszer bővítésére)
  • nem a barkácsoláshoz kell, de fogyóeszköz, tehát mindig jól jön: száraztáp, konzerv eledel, vitaminok, köhögés elleni szirup, Betadine fertőtlenítő, kék kenőcs, féreghajtó, kullancs elleni cseppek és nyakörvek, pórázok, nyakörvek, fültisztító folyadék, sebkötöző anyagok, műtét utáni tölcsér


Kérünk mindenkit, ha biztosan ott tud lenni, küldjön egy e-mailt az  e-mail címre, hogy a részleteket, egyéb tudnivalókat átküldhessük.

Köszönettel:

A Futrinka Egyesület csapata

 

(A Magyar Vizsla Fajtamentés - mely a Futrinka Egyesület keretein belül működik - védenceinek csak egy része lakik ideiglenes befogadóknál. A többiek az egyesület bérelt kennelsorán kerülnek elhelyezésre: a 24-25 itt lakó kutya közül kb. 9-10 magyar vizsla, 1-2 német dog, 2-3 tacskó, a többiek jellemzően keverékek. A kutyákat hétköznapokon egy alkalmazott, hétvégén pedig az egyesület önkéntesei látják el (szabadidejükben, térítésmentesen).