Aktuális







Powered by NetOffice

2012. június 7. csütörtök

Bálint Ágnes Emlékház látogatás a Vizsla Túra gazdijaivalBálint Ágnes Emlékház.jpg

2012. június 24. vasárnap, 10h

 

 

 

Ismét a Bálint Ágnes Emlékházban jártunk. IMG_1624.JPG

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel június utolsó vasárnapján a Vizsla Túra stábja ismét Vecsésen járt: meglátogattuk a hazánk egyik legkedvesebb mesefiguráját, Frakkot megálmodó írónő csodálatos kis emlékházát.

A Frakk az egyik legemlékezetesebb rajzfilmsorozat a magyar mesék közül - Károly bácsi, Irma néni, Lukrécia és Szerénke alakja több generáció szívébe örökre belopta magát. Pedig a meseklasszikus története az Orvosi Egyetemen kezdődött: Bálint Ágnes veje, dr. Sárváry András egyszer megpillantott egy gyönyörű magyar vizslát a sintér által behozott egyetemi kísérleti állatok között azonnal megvette 200 forintért. S miután Bálint Ágnesékhez költözött, vitte magával a kutyát is, akit az írónő rendkívül megszeretett.


Bálint Ágnes lányainak, Annának és Ágnesnek ünnepélyesen átadtuk a Frakk emlékére vásárolt kutyaházat és itatótálat.IMG_1654.JPG

Stábunk a családi emlékház-múzeumba ez alkalommal sem érkezett üres kézzel:

A tárlatvezetést követően ismét volt tombola (többek között kesztyűbábokkal, vizslás párnával és takaróval, kutyás könyvekkel, nyakörvvel) és portréfotózás Károly bácsi és Irma néni ruháiban.

 

 IMG_1626.JPG


Minden résztvevő egy-egy Vizsla Túra kulcstartót kapott ajándékba, a belépőkből befolyt teljes összeget pedig az emlékháznak adtuk támogatásként. A csudifinom, házilag sütött tökmagos pogácsa és sós rudak elfogyasztásába stábunk tagjainak ez alkalommal a család kutyái is besegítettek… 



A látogatáson készült képek itt tekinthetők meg. (még több kép itt)