Aktuális







Powered by NetOffice

2012. június 25. hétfő

Egy Vizsla Túra biléta tanulságos esete

Szombat reggel 5:20-kor egy gazdi hívott fel azzal a hírrel, hogy talált egy weimari vizslát az utcán, akinek Vizsla Túra biléta van a nyakában.  

Mivel a piszkos műanyag plaketten a kutya neve és a gazdája mobilszáma sajnos a felismerhetetlenségig elmosódott, jobb híján hozzám fordult… A biléta képét hatalmasra nagyítva, a monitorra meredve próbáltam kitalálni a kutya nevét, hogy utánakereshessek az adatbázisunkban. A több, mint 20 S betűvel kezdődő kutya- és gazdinév közül azonban nem találtam meg a megfelelő telefonszámot – pedig mint utóbb kiderült, mindketten benne voltak a listánkban!

A hajnali keresés, segíteni akarás közepette persze majd felrobbantam a méregtől, hogy ha már (pontosan az ilyen esetek miatt) évek óta ingyen osztjuk a Vizsla Túrák alkalmával a kis plakettet, a gazdik vajon miért nem frissítik a felírást rajta, esélyt adva ezzel kedvencüknek a nagyvilágban…! 

Szeretném hangsúlyozni, a Vizsla Túrás biléták célja az, hogy amennyiben nincs saját bilétájuk a vizsláknak, akkor az aktuális Vizsla Túra ideje alatt beazonosítható legyen az eb. Tehát nem az időállóság a célja a Vizsla Túrás bilétára írt alkoholos filces feliratnak. Ha hosszú távon ezt a "névjegykártyát" használja a gazdi, kérem, hogy időnként ellenőrizze, a felirat olvasható-e még rajta. 

Öröm az ürömben, hogy legalább ez a biléta rajta volt, s így eljutott hozzám a híre.

12060049.jpg

 

Hiszem, hogy a Vizsla Túra online regisztrációs rendszerében a kutya fajtáját és speciális jellemzőit például ezért is fontos megadni, mert az ilyen esetekben könnyebben és gyorsabban tudnánk segíteni. Tőletek ez a pár perc, tőlünk  természetes a segítségnyújtás – a kutyáinknak pedig életbevágó lehet!

 

A gazdit végül a kutya tenyésztőjén keresztül találtam meg, úgy is mondhatnám, isteni mázlival!
 
Tollár Mónika.