AktuálisPowered by NetOffice

2013. március 2. szombat

2013. március 24-én, vasárnap 10.00 „Kecskemét”

a Csalánosi Parkerdőben  kerül megrendezésre.

Regisztráció: 10.00-tól 10.45-ig
A túra hossza:
 5 km, szintemelkedés: 0 m.
A túra nehézsége: 0

A túra helyszíne megközelíthető: Kecskemétről Dunaföldvár felé az 52-es úton, a várost elhagyva találjátok balról a Csalánosi Parkerdőt

GPS koordináták: N 46° 53,273' E 19° 37,326'


 


Regisztráció: előzetes jelentkezés alapján 10.00 - 10.45 között a nagy, zöld sátornál (a Vizsla Túra stáb tagjai UV sárga mellényt viselnek a túra teljes ideje alatt)

Ajánlott öltözet: hosszú, zárt nadrág, túracipő, rossz idő esetén esőkabát.

Figyelem: A területen kullancs megtalálható, ezért különösen ügyeljetek erre.

Ivóvíz a területen nem biztosított, így mindenki hozzon magával.

(A kutyák ivóvízét a regisztráció alatt és a túra után a Vizsla Túra biztosítja.)

Jelentkezés: A megszokott módon ONLINE vagy e-mailben. lehet.

e-mail címen tárgy "KECSKEMÉT" jelöléssel az alábbi adatok megadásával: a vizsla neve, születési éve/hónapja/napja, neme + a gazdi neve, e-mail címe, mobilszáma, pontos lakcíme.

A 200 hektáros területű Csalánosi erdő részét képező 68 hektáros Parkerdő Kecskemét határában található. Érdekessége, hogy több mint 40 féle fafajjal és cserjefajjal találkozhatunk itt. Az erdő esztétikai hatását fokozza a területen található 1,5-2 hektáros, náddal szegélyezett tavacska, amely a környező területek belvizeit gyűjti össze. A természetet féltő, tisztelő és szerető állampolgárok számára megbecsült rekreációs kirándulóhely. A parkerdőben kiépített pihenőhelyek (padok, asztalok és esőbeállók), tornapályák, játszóterek, sportpályák, esőkunyhók, tűzrakó-helyek biztosítják a pihenés és a piknikezés feltételeit. A parkerdő évről évre számos jelentős eseménynek ad otthont.

Az erdő nagyobb területén egykoron szovjet csapatok állomásoztak, és a mellette található füves pusztán volt hazánk egyik legnagyobb helikopterbázisa. Itt azóta Heliport néven ipari park létesült, utalva egykori rendeltetésére. Az egykori laktanyaterület sokáig egyáltalán nem volt látogatható, de 2002-ben akna- és fegyvermentesítették a területet.

Állatorvosi ügyelet a Vizsla Túra hivatalos állatorvosának jóvoltából:
Dr. Bendzsel Dániel, Hungarovet Állatorvosi Rendelő (+36/70/637 0352 vagy )

 • a tanácsadásért, illetve a szükséges orvosi ellátásért nem kell külön fizetni
 • jelentkezéskor kéretik előre jelezni, ha egy kutya valamilyen (akár enyhébb) betegségben szenved vagy jobban oda kell rá figyelni (pl. epilepsziás, szívbeteg, allergiás rovarcsípésre, stb.)

Részvételi hozzájárulás: 1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!), melyet a regisztráció során fogjuk gyűjteni

 

Amivel minden kutyát és gazdit várunk:

 • Vizsla Túra biléta a kutyáknak
 • kutyaürülék-felszedő zacskók

Ajándékcsomagok:

 • a 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján a Csalánosi Parkerdőhöz képest)

A Vizslamentők ezen a túrán is ott lesznek: keressétek asztalukat a regisztrációs sátor mellett! Csapatuk folyamatosan keres önkénteseket, legyen szó akár ideiglenes befogadásról, akár a mentett kutyák ellátásáról vagy sétáltatásáról. Aki pénzbeli vagy tárgyi adományokkal tudná segíteni munkájukat, a túra előtt személyesen adhatja át nekik.

Fontos szabályok:

 • A kutyaürüléket minden gazdinak példamutatóan össze kell szedni, melyhez zacsit a regisztrációkor biztosítunk.
 • Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a túrára.
 • Minden gazdi gondoskodjon egyedi megkülönböztető jelről (pl. jellegzetes színű sál, kendő, nyakörv, hám) a kutyája számára.
 • Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!
 • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt; kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető!
 • A túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!

A Vizsla Túrák legfőbb célja, hogy a rendezvényen ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg. Szeretnénk továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna egymással, elősegítve a szocializációjukat. Várunk tehát mindenkit, akinek ilyen vagy olyan, saját vagy kölcsönkutyája, innen vagy onnan levő vizslája van és szívesen töltene el egy vasárnapot többedmagával. Várunk minden olyan vizslát, aki nem veszekedős, így kutyaközösségbe vihető. S természetesen szeretettel várunk minden vizslabarátot és kutyakedvelő embert.

Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a 59. Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiválunk.