AktuálisPowered by NetOffice

2013. október 5. szombat

66. Vizsla Túra felhívása

2013. október 27. vasárnap 10.00 „Fót”fay_preshaz1.jpg
Regisztráció: 10.00-tól, utolsó turnus 11.00-kor.
Profi portré fotózás:
9-től 11 óráig a vizslafotozás.hu csapatával 

Figyelem! Óraátállítás!
Vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

A túra hossza: 3,5km, szintemelkedés: 180m.
A túra nehézsége: *

Találkozási pont: 2151 Fót, Fáy sétány, Fáy Présház
Távolság Bp-től: 23 km.

 

Újabb közös kirándulásra hívunk minden vizslát a gazdájával együtt. Az októberi Vizsla Túra alkalmával a Gödöllői-dombvidék peremén, a fóti Somlyón kalandozunk.

A könnyed, 1,5 órás túra során gyönyörű fóti panorámában gyönyörködhetünk. Láthatjuk a fóti 4 tornyú sárga katolikus templomot, amelyet Ybl Miklós tervezett, ill. a Károlyi-kastélyt a szerény 70hektáros kastélyparkjával. Páratlan kilátásunk nyílik a Budai- és a Pilisi-Visegrádi hegységre. A tanösvényen haladva megnézzük, milyen különös helyre rakják tojásaikat a színpompás gyurgyalagok és szemrevételezhetjük Magyarország 3 legidősebb Molyhos tölgyének egyikét is, aki ugyan születési bizonyítványt második felszólításunkra sem tudott bemutatni, de 200 évesnél idősebbnek becsülik korát.

Választható, fakultatív program: túra után a Fáy Présház rendezvénysátrában vizsláink társaságában megkóstolhatjuk többek között, milyen is az „Az eredeti somlyói galuska” vagy a „Fáy borzaska”.

 faypreshaz2.jpg  fot3.jpg  fot2.jpg

Nem titkolt célunk, hogy a rendezvényen ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg. Szeretnénk továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna egymással, elősegítve a szocializációjukat. Várunk tehát mindenkit, akinek ilyen vagy olyan, saját vagy kölcsönkutyája, innen vagy onnan levő vizslája van és szívesen töltene el egy vasárnapot többedmagával. Várunk minden olyan vizslát, aki nem veszekedős, így kutyaközösségbe vihető. Természetesen szeretettel várunk minden vizslabarátot és kutyakedvelő embert.

A felhívás fontos további részletei --->>>

A túra helyszíne megközelíthető:

Autóval:

M3-as/M0 felől Fótra érve a főúton haladunk, a „Csomád/Veresegyház” T elágazásnál jobbra kanyarodunk. Mielőtt a kék korlátos felüljáróra érnénk, jobbra jelzi a tábla a „Fáy présház” lelőhelyének irányát. Megyünk-megyünk az emelkedőn felfelé, míg meg nem látjuk a Présházat és a parkolót.

Tömegközlekedéssel:

Budapestről a Nyugati pu.-ról induló vonattal Fót-fürdőnél kell leszállni, majd a zöld turistajelzést követve jutunk el a Fáy Présházhoz.

Volánbusszal a fóti buszpályaudvarról elindulva a Fótot Csomáddal összekötő úton forduljunk jobbra Fót központ felé. Közvetlen a vasút keresztezése után térjünk le balra egy aszfaltozott útra, amely kivisz a Fáy Présházhoz.

A találkozási pont GPS koordinátái: N47.619948° E19.211852°

Nagyítható google térkép itt.

Regisztráció 10.00 és 11.00 között

 • A nagy, zöld SÁTORNÁL
 • a Vizsla Túra Stáb tagjai UV sárga felsőruházatot viselnek a túra teljes ideje alatt

Figyelem! Óraátállítás! 2013. Október 27. a téli időszámítás kezdete. Vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

Amivel minden kutyát és gazdit várunk:

 • Vizsla Túra biléta a kutyáknak
 • kutyaürülék-felszedő zacskók

Ajándékcsomagok:

 • a 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján Fóthoz képest)

Tudnivalók:

 • fokozott odafigyelést igényel a saját és a kutyák kullancs elleni védelme.
 • ajánlott viselet: bokát megfelelően tartó túracipő.
 • ajánlott felszerelés: távcső.

Állatorvosi ügyelet a túra teljes ideje alatt:

 • A Vizsla Túra hivatalos állatorvosa: Dr. Bendzsel DánielHungarovet Állatorvosi Rendelő (bemutatkozója itt olvasható >>)
 • a tanácsadásért, illetve a szükséges orvosi ellátásért nem kell külön fizetni
 • a Vizsla Túrára való jelentkezéskor kérjük, előre jelezzék a gazdik, ha egy kutya esetleg valamilyen (akár enyhébb) betegségben szenved, esetleg jobban kell rá figyelni (pl. epilepsziás, szívbeteg, volt már allergiás reakciója rovarcsípésre, stb.)
 • elérhetőségek: +36 70 637 0352 vagy 

A Futrinka Egyesület Magyar vizsla fajtamentő csapata ezen a túrán is ott lesz!

Keressétek asztalukat a Regisztrációs sátor mellett, ahol a mentett vizslák ellátására adott adományért cserébe többféle vizslás ajándéktárgy közül választhattok majd: pólók, trikók, és újra lesznek vizslás kutyakendők is! Csapatuk folyamatosan önkénteseket keres, legyen szó akár ideiglenes befogadásról, akár a mentett kutyák ellátásáról, sétáltatásáról Tárnokon. 

Érdeklődni és további információt kérni a  címen lehet.

Aki pénzbeli vagy tárgyi adományokkal segítené a Futrinka Egyesületet, az adományát átadhatja a Vizsla Túrán személyesen is. KONZERV ELEDELRE és (bármilyen márkájú) KULLANCS ELLENI nyakörvekre/készítményekre van most a legnagyobb szükség. Ha mindenki csak 1 doboz konzervet tud hozni, már az hatalmas segítség lenne!

Gazdikereső vizslák, elérhetőségek itt: http://facebook.com/magyarvizslasos  illetve a www.futrinkautca.hu


Jelen lesz Fóton a VizslaBolt.hu webshop is.
A webshopban kiválaszott temékek 0 Ft. szállítási költséggel illetve a webshopos árakhoz képest minden termékből 10% kedvezményt biztosít, az előrendelt és ott átvett termékekre egyaránt.


Fontos szabályok:

 • A kutyaürüléket minden gazdinak példamutatóan össze kell szedni, melyhez tasakot a regisztrációkor biztosítunk.
 • Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a túrára.
 • Minden gazdi gondoskodjon egyedi megkülönböztető jelről (pl. jellegzetes színű sál, kendő, nyakörv, hám) a kutyája számára.
 • Ivóvizet és pórázt mindenki hozzon magával kutyája számára.
 • Túra induláskor mindenki köteles ellenőrizni, hogy kutyáján van-e biléta és az ezen szereplő telefonszám a gazdinál csörög-e a túra ideje alatt! (Biléta nélkül érkezőknek a regisztrációkor biztosítunk Vizsla Túrás nyakörvre rögzíthető bilétát.)
 • Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!
 • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt; kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető!
 • A túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!

Részvételi hozzájárulás: 1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!), melyet a regisztráció során fogjuk gyűjteni.

Jelentkezés és előzetes regisztráció:

Továbbra is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a Vizsla Túrákat a lehető legszervezettebben vezényeljünk le. Ehhez kérjük a Ti együttműködéseteket: jelezzétek előzetesen részvételi szándékotokat a Vizsla Túrára, küldjétek el regisztrációtokat. Így tud stábunk megfelelően előkészülni, elegendő létszámú túravezetőt biztosítani a turnusokhoz, lecsökkenteni számotokra a regisztrációval töltött időt, tehát így tudjuk gördülékenyebbé tenni mindenki számára a Vizsla Túrás vasárnapokat!

Lehetőségek az előzetes jelentkezésre:

A)       ONLINE regisztráció ezen a linken! >>> 

A visszajelzéseket és a fejlesztési javaslatokat a  e-mail címre várjuk.

B)        Jelentkezéseteket elküldhetitek a  e-mail címre is az üzenet tárgy rovatában feltüntetett "Fót" címmel. Aki eddig még nem regisztrált tagunk (még nem volt velünk kirándulni), illetve már volt, de hiányosan adta meg adatait, attól az alábbi adatokat is kérjük:

1.

a vizsla

nevét

 

 

születési évét/hónapját/napját

 

 

nemét

2.

a gazdi

nevét

 

 

e-mail címét

 

 

mobilszámát

 

 

pontos lakcímét

 

Fotók tavalyról a Présház Galériájában: http://www.faypreshaz.hu/

Túra után 12h-tól fakultatív ebédelési lehetőség a Fáy Présház rendezvénysátrában a vizsláink társaságában. A kutyabarát étterem teljes étlap-kínálata rendelkezésre áll:
http://www.faypreshaz.hu/ Igény szerint rendelhető zóna adag étel is.

Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a 66. Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiválunk.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a 66. Vizsla Túrán, Fóton!

 

a Vizsla Túra stábja