AktuálisPowered by NetOffice

2012. március 5. hétfő
Sziasztok Vizslatúrások,
 
Engedjétek meg, hogy bemutassak Nektek kicsi országunkban egy igazán gyönyörű helyet.
 
6 gyönyörű napot töltöttünk el feleségemmel és Csipi valamint Marci kutyával a Veszprém megyei Ganna településen. Ez egy zsákfalu, 300 lakossal, Bakonypölöske és Döbrönte között, Pápától 15 km-re. (http://www.ganna.hu/), a Bodzás vendégházban.


P2280222.JPG

Simóné Komlósi Edit és párja Simó Tomi

bövebben: lásd képek

 

 


 
A tulajdonosok Zsuzsa asszony és Feri Úr :) hihetetlen kedvességgel fogadtak minket (mosoly, jó szó és pálinka :), tehát már első pillanatban tudtuk, hogy jó helyre jöttünk.
Természetesen náluk is volt két eb, mégpedig a hihetetlen jó fej és jól nevelt Maszat és Bogi puli. Velünk jöttek kirándulni, ami vidéki kutyuknál maga a csoda.
 
Az idő igazi tavaszias volt ottlétünkkor, hó, napsütés, szél, egyszer 5 fok, majd 20 fok: szóval ahogy az kell. Fej nem maradt fájás nélkül.
 
Gannán található az Esterházyak grófi részének a nyughelye. Kérem, ne becsüljétek le, 55 Esterházy nyughelye van itt és már "bejelentkezett" az író Péter és a volt válogatott labdarúgó Marci is. ( http://www.youtube.com/watch?v=YmOJV9HFD8Q )
 
Gannáról két településre vezet földút: Bakonypölöskére és Döbröntére. Mindkettő mellet őzek, szarvasok, nyuszik. Szóval olyan dolgok amit a "pösti ember" nem mindennap lát. Döbröntén keressétek Csabát, a fogadóst, ahol a világ legjobb velős pirítósát ehetitek, vele szemben pedig a vár romjaihoz is fel lehet sétálni. A panoráma? Csodás, jó időben a Somló hegyig ellátni.
 
Érdemes Pápát a kisvárost is megnézni, a református templomot - mellette a Ricsi cukrászdát, nem kihagyni -, a főtéren a piacot ahol szem-száj tátva marad.
Persze van multi is - T...CO), ahol bevásárlásra van mód, ugyanis Gannán nincs. Ott csak jó levegő és barátságos emberek.
 
A szót nem szaporítom, inkább nézzétek a képeket és mindenképpen keressétek fel ezt a nagyszerű, kutyabarát helyet. 1-2 vagy akár több napra.
 
 
Üdvözlettel: Simó Tamás és neje Edit: Vizslatúra stábtagok