Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2008. június 6. péntek
 

2008. június 22., vasárnap, 11h

Regisztráció 10.00-tól


Mátrafüred-Kékes tető

A túra nehézségi foka: * * * *Az eddigi kirándulások sikere és népszerűsége alapján ezúttal a Mátrába hívunk közös kirándulásra minden vizslát a gazdájával együtt! Nem titkolt célunk, hogy a rendezvényen ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg. Szeretnénk továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna egymással, elősegítve a szocializációjukat. Várunk tehát mindenkit, akinek ilyen vagy olyan, saját vagy kölcsönkutyája, innen vagy onnan levő vizslája van és szívesen töltene el egy vasárnapot többedmagával. Várunk minden olyan vizslát, aki nem veszekedős, így kutyaközösségbe vihető. S természetesen szeretettel várunk minden vizslabarátot és kutyakedvelő embert!

 

A Mátra-hegység számos lehetőséget nyújt a kirándulni vágyók számára. A Mátrát összesen 480 kilométer hosszú jelzett és gondozott turistaút szövi át. A friss és egészséges levegőn töltött aktív pihenést az is vonzóvá teheti, hogy ezek a jelzett turistautak gyakorta ritka botanikai, zoológiai, geológiai és tájképi értékekkel rendelkező területeken vezetnek keresztül. Jellemző növényzete az erdős-sztyep, cseres-tölgyes, gyertyános-tölgyes, szubmontán bükkös, de érdekes módon találkozunk apró fenyvesekkel is. Magyarország legmagasabb hegycsúcsai közül - Galyatető 965 méter, Piszkéstető 941 méter, Csóványos 938 méter) a Mátrában található Kékes tető a legmagasabb (1014 méter). A Mátra déli lejtőin található az ország legnagyobb történelmi borvidéke. A részben vulkanikus, részben üledékes eredetű talaj ehhez kiválóan alkalmas.

Találkozó, regisztráció: 10:00-11:00

 

Amivel minden kutyát és gazdit várunk:

  • Vizsla Túra biléta a kutyáknak
  • kutyaürülék-felszedő zacskók
  • ásványvíz
  • jutalomfalat-csomagok a royal_logo.gif jóvoltából
 

 Ajándékcsomagok:

 • a 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján, (Mátrafüredhez képest)

Portréfotózás:

 Állatorvosi ügyelet: a túra teljes ideje alatt:

 • állatorvos: dr. Gyabronka Boglárka (Bóbita és Mazsola kutyák gazdája)
 • a tanácsadásért, illetve a szükséges orvosi ellátásért nem kell külön fizetni
 • elérhetőségek: +36 20 495 5065 vagy

 Túra-turnusok:

 1. Péredli Bea és Koronczay Péter, valamint Risza kutya
 2. Kupás Anita és Feri, valamint Perec kutya
 3. Komlósi Edit és Simó Tamás, valamint Galóca kutya

Túraleírás:A túra hossza oda-vissza kb 13 km. Kiindulópontunk Mátrafüred. Az első 2 km-en egy kicsit hirtelen emelkedik a szintkülönbség, az út további részén enyhén emelkedve halad az ösvény egészen az uticélunkhoz, a Kékes tetőhöz. Utunk során a növényzet folyamatosan változik, a tölgyeseket hangulatos, pici fenyvesek, majd bükkfák váltják fel. Elhaladunk egy régi várrom, a Benevár romjai mellett is. Utunk egy apró barlangot is érint, amely környékén érdekes, lemezes kőzetmaradványok emelkednek ki a talajból. Az út végén pihenőhely, büfé, szabad füves tér várja a pihenni vágyó kirándulókat. Jelzések:Odafelé: Kék Ì : ezen az ösvényen haladunk az uticélig.Visszaút: Kék   a kék jelű ösvény egy idő után egy patakhoz ér, amely mentén haladva visszajutunk a kiindulóponthoz. Javasolt ruházat:Mivel a Mátra talaja részben vulkanikus eredetű, ezért az ösvényekre sziklás talaj jellemző. Ajánlott a strapabíró túracipő, túrabakancs.

Továbbá kullancsok sajnos vannak, ezért alaposan le kell kezelni a kutyákat, illetve javasolt a gazdik védekezése is /kullancsriasztó, zárt ruházat/.


KULLANCSINFO: 
kullancsterkep_.jpg kullancsterkep2_.jpg

 A túra helyszíne megközelíthető: 3-as út: Gyöngyösre érve /kb a város közepén/ egy lámpás kereszteződésben jelzi tábla Mátrafüred /Parádsasvár/ felé az utat 24-es főút. Mátrafüred tábla után kb 1 km-re lesz a jobb oldalon egy buszmegálló. Ott kell lekanyarodni jobbra a parkolóba. M3-as autópálya:           Gyöngyösnél kell lehajtani a 3-as főútra, áthaladva Gyöngyösön ugyanúgy a 24-es főúton kell Mátrafüred /Parádsasvár/ irányába  haladni. 

Részvételi hozzájárulás:

1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!) melyet a találkozó/regisztráció során fogjuk gyűjteni
összegyűjtött pénzt a KEA (Kutyával az Emberért Alapítvány) kapja


Jelentkezés:

 • a e-mail címen az üzenet tárgy rovatában feltüntetett "Mátrafüred-Kékes" címmel
 • akik eddig még nem regisztrált tagunk (még nem voltak velünk kirándulni), illetve már voltak, de hiányosan adták meg adataikat, azoktól az alábbi adatokat is kérjük:
  1.      a vizsla nevét, születési évét/hónapját/napját, nemét
  2.      a gazdi nevét, e-mail címét, mobilszámát, pontos lakcímét 

Fontos szabályok:

 • A kutyaürüléket minden gazdinak példamutatóan össze kell szedni, ehhez zacsit mindenki számára biztosítunk a regisztráció során.
 • Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a túrára.
 • Minden gazdi gondoskodjon egyedi megkülönböztető jelről (pl. jellegzetes színű sál, nyakörv, hám) a kutyája számára.
 • Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!
 • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt; kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető! 
 • A túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!

Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a 13. Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiválunk.