Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2013. november 17. vasárnap
 

67. Vizsla Túra köszönőlevele

Köszönjük annak az 50 vizslának, valamint a 88 gazdinak és kísérőnek, akik a részt vettek az idei utolsó Vizsla Túrán, Pilisborosjenőn.

Pilisborosjeno_Szabo_Trixi.jpg

Fotó: Szabó Trixi

Igazán kellemes kirándulóidőnk volt ma a Nagy-Kevély lábánál. A túra során megszemléltük a Teve-sziklát és látogatást tettünk az Egri csillagok c. film forgatási helyszínéül szolgáló vár makettjénél. Vizsláinknak ez alkalommal is akadt hasonszőrű cimbora, valamint szimatolni való.

Az első csoportban megsérült Berek vizslával kapcsolatban a Vizsla Túra hivatalos állatorvosa, dr. Bendzsel Dániel még a helyszínen megállapította, hogy nincs belső vérzése. A regisztrációhoz visszaszállított család Pilisborosjenőről egyenesen az Állatkórházba ment, ahol diagnosztizálták a sérültet: a combcsontja kiugrott. A családdal folyamatos kapcsolatban vagyunk és mielőbbi jobbulást kívánunk Bereknek!

A jövő év első Vizsla Túrája – terveink szerint - 2014. január 19-én lesz Kamaraerdőn,
ahol a Vizsla Túra 7. szülinapját is megünnepeljük.

Addig is nagyon boldog ünnepi készülődést és békés ünnepnapokat kívánunk minden két- és négylábú tagunknak!

A Vizsla Túra Stábja

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. október 28. hétfő
 

66. Vizsla Túra köszönőlevele

Köszönjük annak a 234(!) vizslának, valamint 403 gazdinak és kísérőnek,
akik részt vettek 2013. 10. 27-én megrendezett 66. Vizsla Túrán, Fóton.

934147979.jpg

Fotó: Dömölki Krisztina

Ezen a napon rekordlétszámot könyvelhettünk el, a Vizsla Túra majd 7 éves történelme során még soha nem kirándult együtt velünk ekkora csapat.

A kellemes kirándulóidőben jól esett a laza séta a Fóti-Somlyón, vizsláinknak ismét lehetőségük nyílt az önfeledt játékra.

Remek nap volt. A regisztrációnál felállított agility pályán a vállalkozó szellemű kutyusok és gazdik próbára tehették bátorságukat. Kedvenc négylábúink egy pillanatkép erejéig pózolhattak a vizslafotózás.hu kamerája előtt.

Megtisztelt minket jelenlétével Magyarország elsőszámú Vizslabloggere: „Demény, a kötsög”, aki teljes udvartartásával fogadta rajongótábora hódolatát és töpörtyűit, miközben hirdette a deményizmust és újabb követőket toborzott a vizslák között.

Az állatorvosi ügyeletet ez alkalommal is a Hungarovet Rendelő biztosította. A 3 legmesszebbről érkezett túrázónk ajándékát a VizslaBolt.hu adományozta.

Velünk volt a Magyar Vizsla SOS, aki 53.000 Ft pénzadományt és rengeteg konzervet kapott a túrázóktól, valamint kutyakabátokat, kullancs elleni készítményeket, tisztítószert, etetőtálat vihettek védenceiknek. Köszönjük az adományozóknak!

Heizler Magdinak köszönjük, hogy apró süteménnyel lepte meg a stábot, a kutyáknak pedig jutalomfalatokkal kedveskedett. A pogácsákért Borsos Katalinnak tartozunk köszönettel.

Valamint külön köszönet a Stábtagoknak, akik a rekordlétszám ellenére ez alkalommal is példásan helyt álltak!

Találkozzunk az idei év utolsó Vizsla Túráján, 2013. november 17-én, vasárnap!
A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

66. Vizsla Túra - Stúdiósátras képei itt tekinthető meg.

Vizsla Túra Stábja

Bár köztudott, hogy nem célunk a folyamatos létszámfejlődés, a legutóbbi Vizsla Túra abszolút rekordot döntött a részvételek tekintetében. Közel hét éves pályafutásunk során ugyanis most vasárnap, Fóton 234 kutya és több mint 400 kétlábú kirándult velünk - és ezek csak a hivatalos regisztrációs számaink!
E páratlan siker minden bizonnyal köszönhető a csodaszép (már-már zavarbaejtően nyárias) őszi időnek és a remek helyszínnek, a lelkes és melegszívű gazdiknak, akik elhozták hozzánk "gyerekeiket", hogy társaikkal egy kicsit együtt lehessenek, egymásnak örülve lehessünk, valamint annak a fantasztikus (közel 30 fős) önkéntes szervezőcsapatnak, akik ez alkalommal (is) a maximumot hozták ki magukból és azoknak az együttműködő partnerszervezeteknek (Futrinka utca, Vizslamentés, Vizslabolt, Hungarovet, Vizslafotózás, Kerba), akiknek szintén szívügyük és életformájuk a vizslázás!
Ezúton szeretném külön megköszönni nektek mindazt a szeretetet, munkát és áldozatot, ami ezt a vasárnapot különlegessé tette!
Borzasztóan sajnálom, hogy nem lehettem veletek, köztetek - de roppant büszke vagyok Rátok és fantasztikus érzés volt olvasni az első beszámolókat! (Tollár Mónika, a Vizsla Túra alapítója)

TollarMoni_Emma.jpg

 

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. szeptember 23. hétfő
 

 

A 65. Vizsla Túra köszönőlevele


Köszönjük annak a 122 négylábúnak és több mint 280 vendégünknek, akik a gyönyörű időben részt vettek a túrán és az azt követő programokon, Újhartyánban.

Köszönjük a lovashintót az újhartyáni Cigleher Lovasparknak,IMGP3574.JPG a csodálatos bemutatót a budapesti Cerberos Kutyakiképző iskolának, valamint az ügyességi verseny szervezését Redenczki Attilának! Ezúton is gratulálunk a versenyen szereplő csapatoknak és a győzteseknek!
Külön köszönet továbbá a klassz bemutatóért az ózdi Kékcsillag Segítőkutyás Egyesületnek és a Horkai Ijászoknak!
Köszönjük Lengyel Áronnak és anyukájának, Áginak a sok finom süteményt, valamint a Nagycsaládosok Újhartyáni Egyesületének az üdítőket és a főtt virslit, a Civilekért Egyesület Újhartyánért szervezet tagjainak pedig a sok-sok lángost és palacsintát!

Végül, de nem utolsó sorban hálásan köszönjük Újhartyán Város Önkormányzatának, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak a szeretetteljes fogadtatást, a helyszín biztosítását és az anyagi támogatást és  Kollár Mihály stábtagunknak a hatalmas szervezéssel járó munkát!"

Reméljük, jövőre is lesz lehetőségünk Újhartyánban vizslafesztiválozni! 


Vizsla Túra stábja

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. szeptember 20. péntek
 

 

Tollár Mónikának - a Vizsla Túra alapítójának - interjúja a Dabas Rádióval a túráinkról és az újhartyáni II. Vizsla Túra Fesztiválról. Hallgassátok szeretettel!

 

 

 

Vizsla Túra stábja


2013. szeptember 16. hétfő
 

 

A 7. Vizsla weekend és a 64. Vizsla Túra köszönőlevele.

 

Köszönjük annak a 30 vizslának és 41 gazdinak, akik a hétvégét velünk töltötték Szegeden.

A pénteki napsütésben a szegedi belvárosi hídon át a Stefánián végigsétálva érkeztünk el a MEGLEPETÉSpontra, a Szegedi Hajóállomásra, ahol a Vizsla Weekend résztvevőit egy városnéző hajókirándulás várta. A hajókázást követően jutottunk el a szegedi Móra Ferenc Múzeum lépcsőjéhez, ahol csoportfotózást tartottunk.

DSC_0038.JPG

 Fotó: K.Z.

Újszegedi szálláshelyünkre visszatérve láttunk neki a halászlé főzésnek, ami nagyon finom volt, de sajnos túl sokára készült el...!
A péntek esti hatalmas mennyiségű és nagyon finom somlói galuskáért ezúton jár köszönet Mazsola és Zeusz gazdájának, a Kajdácsi családnak - illetve külön köszönet Kajdácsi Csenki Ritának! 

A szombati esős, borús hangulatot a helyi friss lángos enyhítette. A finom feltéteket (sajt, tejföl) ezúton is köszönjük a Vizsla Túra stábtagjának, Redenczki Attilának! 24 vizslát és 38 gazdit szerencsére semmi sem tudott ezen a napon eltántorítani a túrázástól a Tisza-Maros partján. Az ártérben kialakított sétányon, majd az egyre vadabb csapásokon folytatódó kirándulásunkat azonban az egyre erősebb esőzés sajnos lerövidítette. 
A szombat délutáni MEGLEPETÉSprogram keretében, a Vizsla Túra feliratú lovaskocsikkal először egy kört tettünk a belvárosban, majd megérkeztünk a Dugonics térre. A beígért "fagyizás kutyabarát helyen" és a "csoportos séta a főutcán" programok természetesen a szemerkélő eső ellenére sem maradtak el...!

3.jpg 2.jpg

Fotó: Frank Yvette. (delmagyar.hu)

A vasárnapra rendelt príma kirándulóidőben 55 négylábúval és mintegy 85 gazdival látogattunk el a Mélypont emlékhelyhez. A négylábú résztvevők igencsak örültek a gyakori pihenőknek és a fürdési lehetőségnek a Tiszában.

Mindent összevetve úgy érezzük, a szegedi Vizsla Túra jól sikerült. Jó volt újra pár napra együtt lenni, vizslásokként. A nem kívánt eseményekért és az ebből adódó kellemetlenségekért ezúton kérünk elnézést minden résztvevőtől. A hibáinkból tanultunk és a szükséges következtetéseket levontuk! Reméljük, azért jól éreztétek magatokat...
Hálásan köszönjük Redenczki Attila stábtagunknak a sok munkát, a szervezést, az engedélyek beszerzését és a meglepetés programokat, valamint a többi stábtagnak a segítséget!

Visszajelzések azoktól, akik ott voltak:

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. július 22. hétfő
 

A pilismaróti Vizsla Weekend és a 63. Vizsla Túra köszönőlevele

Ezúton köszönjük annak a 40 kutyának és közel 70 vizsla túrásnak,  akik részt vettek a pilismaróti Vizsla Weekenden.

63part2.jpg


A homokos, pálmafás strand és a vizslások számára lekerített, saját területrész mindannyiunk álmát felülmúlta! E különleges helyen olyan hétvégi élményekben lehetett részünk, amit bizonyára csak elképzelni tudtunk eddig.


Köszönjük Mayer Balázsnak és családjának a csodálatos szervezést, Ruzsa Gabikának  a lelkiismeretes regisztrálást és kávéfőzést, a For Event Kft.-nek Glatz Gábornak, Soós Karcsinak a technikáért és a pálmákért és munkatársainak a 0-24 órás háttérmunkát, Ruzsa úrnak, Sanyinak (aszobi) és Petárdának a tábor építésért, Horváth Zoli és csapatának + a cukrász Lánynak,  Kongó gazdáinak (Áginak, Kati néninek és Istvánnak) a hihetetlen mennyiségű és finomságú palacsintát, Bandi bácsinak és a Party Menedék dolgozóinak, valamint Bereczky Móninak és Kollár Misinek a bevásárlást, Nagy Zsoltnak a finom és hatalmas mennyiségű gulyást, Szűcs Attilának az erőpróbáló szombati és vasárnapi túrát, valamint a Vizsla Túra összes többi stábtagjának a részvételt és a segítséget.

Köszönjük továbbá annak a 65 kutyának és 125 vizsla túrásnak, akik részt vettek
a 63. Vizsla Túrán, Pilismaróton.

63_vt.jpgGratuláció jár mindazoknak, akiket sem a hőmérséklet, sem a napsütés, sem a forró homok és beton nem riasztott el, hogy végigmenjenek a Szűcs Attila által megtervezett túraútvonalon.


Az őszi-téli Vizsla Túra programok részleteivel hamarosan jelentkezünk!
Addig is nagyon boldog nyarat kívánunk minden két- és négylábú csapattagunknak!
Találkozunk szeptemberben!

Visszajelzések azoktól, akik ott voltak:

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)
2013. június 16. vasárnap
 

Patka_20130616.JPG

Köszönjük annak a 104 vizslának és 174 vizsla túrásnak, akik részt vettek a mai Pátkai kiránduláson.
Az előző esős túrák után igazán nyári, remek kirándulóidőben körbesétáltuk a Pátkai-víztározót. A túraút során vizsláink ismét jól szórakoztak, többször is  hatalmasat pancsoltak a víztározó kellemes vizében. Nekünk, gazdiknak pedig amellett, hogy kellemesen elfáradtunk, továbbá remek színt szereztünk magunknak, alkalmunk nyílt a varázslatos környezetben is feltöltődni. 
 
Köszönjük a szervezést Tajthy Gabinak, a süteményeket Lengyel Áron és Kollár Mihály stábtagjainknak. 

Következő felhívással hamarosan jelentkezünk.


Visszajelzések azoktól, akik ott voltak:

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. május 26. vasárnap


Köszönjük annak a 98 négylábúnak és a 167 gazdinak,   IMG_3767.JPG   akik  a bizonytalan időjárási viszonyok ellenére eljöttek a 61. Vizsla Túrára Pusztavacsra.

Köszönönet Pusztavacs önkormányzatának a szíves fogadtatásért, a meleg teáért és a fenséges zsíros kenyérért, továbbá a nagyon finom süteményeket  Lengyel Áronnak (Diósdról) és Tóth Etusnak (Veszprémből)

Külön köszönet:

A Vadászati Workshop Vizsláknak program lebonyolításáért

  • Dr. Szabó Tibor jegyző (www.pusztavacs.hu)
  • Csillik Gábor
  • Fónai Zoltán
  • Szűcs Attilának az agility pályáért.

Sajnos nem úsztuk meg zuhi nélkül, de bízunk benne, hogy a legközelebb már igazán nyári időre számíthatunk. 

A  Következő 62.  Vizsla Túra felhívással hamarosan jelentkezünk.

 

Visszajelzések azoktól, akik ott voltak:

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. április 22. hétfő

 

Köszönjük annak a 82 kutyusnak IMG_3587.JPGés a 136 gazdinak,      akik  eljöttek a 60. Vizsla Túrára Városlődre. Gratulálunk a kitartó csoportoknak, mivel az első 20 perces igazán meredek emelkedő nem riasztott vissza senkit! 

A napsütéses, végre igazi tavaszi időre nem lehetett panaszunk. 

A túra útvonala:

Iglauer Park – Hajma-hegy – Kopasz-hegy – Kakastara – Üsti-hegy –Kálvária-völgy – Városlődi-halastó – Kálvária – Iglauer Park 

Köszönetünket fejezzük ki az Iglauer Parknak, hogy szálláshelyet biztosítottak ezen a gyönyörű helyen.  Pénteken 50, illetve szombaton 62 gazdi összességében 31 vizsla társaságában tölthettük együtt a Vizsla weekendet és pihentük ki fáradalmainkat. Köszönjük a szombati túravezetőnknek Tóth Etusnak, hogy felfedezhettünk egy újabb geoládát majd megismerhettük általa a "Három forrás" pihenőhelyet.
 
Találkozzunk legközelebb:
- Pusztavacson, 2013. május 26-án, ahol túra közben Vadászati Workshop majd túra után agility pálya várja az érdeklődőket.

  A 61. Vizsla Túra felhívásával hamarosan jelentkezünk. 
Köszönettel Vizsla Túra stábja

Visszajelzések azoktól, akik ott voltak:

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. március 24. vasárnap

 

Köszönjük annak a 69 boldog és kajla négylábúnak 59_vt_csalanosi.JPGvalamint annak a 103 kétlábúnak,      akik a reggeli hideg idő ellenére eljöttek és részt vettek a mai túrán. Az első csoport indulásakor már kisütött a nap és az önfeledten rohangáló vizsláknak már nem számított, ha néha fújt a szél.

Köszönetünket fejezzük ki a KEFAG Zrt-nek, hogy lehetővé tették a mai feledhetetlen kirándulást.

Külön köszönjük az ózdi Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület bemutatóját! 

Továbbá köszönjük a két egyesület nevében, a Magyar vizsla S.O.S.-nek valamint a Kékcsillag SE-nek adott adományaitokat.

A finom forró teát a (kutyabarát) Újhartyáni Vendéglő (Györkös István) jóvoltából az  újhartyáni Német Nemzetiségi GYERMEKVÁR Óvoda-Konyhája (Kecskésné Rizmajer Ildikó Intézményvezető és Szallerné Majer Tünde) bocsájtotta rendelkezésünkre. Köszönet Szűcs Attila stábtagunknak is jár, aki a teát a helyszínre szállította. Nagyon szépen köszönjük!
 
Találkozzunk legközelebb:
- a Vizsla Weekenden 2013. április 19-20-21-én , illetve
-  a 60. Vizsla Túrán, Városlődön az Iglauer Parkban, 2013. április 21-én.
  A *JUBILEUMI* 60. Vizsla Túra felhívásával pedig hamarosan jelentkezünk. 
Köszönettel Vizsla Túra stábja

Visszajelzések azoktól, akik ott voltak:

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. február 24. vasárnap

Bár mi havat kértünk, az égiek esőt küldtek.

Köszönjük annak a 87 töretlen jókedvű, hancúrozó négylábúnak csevharaszt2.jpgés a 137 kétlábúnak, akik az esős idő ellenére részt vettek a mai túrán. Igaz kissé nehéz körülémények közepette, de sikerült megnézni a templomromot és az igazán kitartóak a geoládát is felkutatták.

Köszönetünket fejezzük ki Bárányné Billinger Erzsébet jegyzőnek a Csévharasztról elküldött szórólapokért valamint,
André Zoltánnak, Borsai József úrnak, Csernus Krisztiánnak, hogy helyet biztosítottak a Vizsla Túrának.
 
Külön köszönetet mondunk a Polgárőrség vezetőjének Kaszaláné Bán Anikónak és valamennyi polgárőrnek, akik segítették a rendezvény lebonyolítását és mindvégig felügyeltek ránk, figyelmeztettek, hogy a megváltozott terepviszonyok  miatt, merre módosítsunk útvonalunkat.
 
Találkozzunk legközelebb 2013. március 24-én Kecskeméten, a Csalánosi Parkerdőben.
Részletekkel hamarosan jelentkezünk. 
Köszönettel Vizsla Túra stábja

Visszajelzések azoktól, akik ott voltak:

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)


2013. január 13. vasárnap

 

Rekordrészvétel az 57. Vizsla Túrán!

Köszönjük annak a 147 négylábúnak és több mint 240 kétlábú résztvevőnek

kamaraerdo_2013.JPG

akik eljöttek az idei első, sorrendben az 57. túrára. Örülünk, hogy a hideg idő ellenére a Vizsla Túra 6. születésnapját ilyen sokan és ilyen jó hangulatban ünnepelhettük együtt a csodaszép télies, fehérhavas Kamaraerdőben. Az égieknek köszönhetően igazi kirándulós, kutyázós időnk volt. A létszámból ítélve (mely minden eddigi létszámrekordunkat megdöntötte) egyértelműen látszott, mindannyian nagyon vártuk az első közös kilométereket és hancúrozást a szabadban. Reméljük, a szétosztogatott, közel 100 színes lufi még a nagyon fázósakat is felvidította...! 


Külön köszönet a csapat legidősebb vizslájának, Mozartnak, aki ez alkalomból sok-sok jutifalattal ajándékozta meg fajtatársait.

Következő (sorrendben az 58.) túránk 2013. február 24-én, vasárnap lesz. A pontos helyszínnel és a további információkkal hamarosan jelentkezünk!

Visszajelzések azoktól, akik ott voltak:

 

(Új hozzászólást, a "Belépés/Regisztráció"-n keresztül bejelentkezve lehet tenni.)