Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2008. szeptember 26. péntek

gerecse.jpg
2008. október 19., vasárnap, 12.00
 
Gerecse hegység

Regisztráció 11.00-tól
A túra nehézségi foka: ***  (8 km)


 


Az eddigi kirándulások sikere és népszerűsége alapján újabb közös kirándulásra hívunk minden vizslát a gazdájával együtt, melyet ezennel a Gerecse hegységben rendezünk meg! Nem titkolt célunk, hogy a rendezvényen ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg. Szeretnénk továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna egymással, elősegítve a szocializációjukat. Várunk tehát mindenkit, akinek ilyen vagy olyan, saját vagy kölcsönkutyája, innen vagy onnan levő vizslája van és szívesen töltene el egy vasárnapot többedmagával. Várunk minden olyan vizslát, aki nem veszekedős, így kutyaközösségbe vihető. S természetesen szeretettel várunk minden vizslabarátot és kutyakedvelő embert!

GERECSE
A Gerecse a Dunazug-hegységnek a része. 850 km2 kiterjedésű. Legmagasabb csúcsa a 634 méter magas, más néven a Nagy-Gerecse. A hegység - egyfelől - mészköveiről nevezetes, hiszen az átlagosnál jóval gyakrabban maradtak meg benne épségben, a több millió éve élt élőlények mészvázai. Másfelől pedig, a barlangjairól. A leghíresebb és legnagyobb Nagy-Pisznicén található, több mint 240 méter járathosszúságú. A Gerecsei Tájvédelmi Körzet területén közel száz madárfaj fészkelése bizonyított, köztük olyan, fokozottan védett ragadozó madaraké, mint a kerecsensólyom, a parlagi sas, törpe sas, vagy a szintén ritka színes kövirigó, holló, és hantmadár. A Gerecse kultúrtörténete is jelentős. A hegység peremén található falvak – Agostyán, Tardos, Vértestolna – néprajzi szempontból is értékesek.

Találkozó, regisztráció: 11:00-12:00

      Háromféle regisztráció:

1. Komlósi Edit várja az előre bejelentkezetteket 
2.
Hajdók Fruzsi várja az előre nem bejelentkezetteket 
3.
Tollár Móni várja a juniorokat és a seniorokat, vagyis az 1 év alattiakat és a 10 év felettieket (akár bejelentkeztek előre, akár nem)

Amivel minden kutyát és gazdit várunk:

 • Vizsla Túra biléta a kutyáknak
 • kutyaürülék-felszedő zacskók
 • útvonaljelölő nyilak
 • ásványvíz
 • jutalomfalat-csomagok a royal_logo.gif  jóvoltából
 • kutyakeksz a fressnapf_logo.jpg  jóvoltából
   Ajándékcsomagok:
 • a 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján, (Pusztamaróthoz képest)
   Portréfotózás:    Állatorvosi ügyelet: a túra teljes ideje alatt:
 • állatorvosunk: dr. Bakó Natália
 • a tanácsadásért, illetve a szükséges orvosi ellátásért nem kell külön fizetni
 • elérhetőségek: +36 20 456 4696 vagy

A túra helyszíne megközelíthető:

Budapestről gépkocsival az M1-es autópályán vagy a 100-as úton haladva Zsámbék felé kell lekanyarodni. A településen a benzinkutat bal kézre elhagyva a főútvonal kétfelé ágazik –  nekünk balra kell menni. A kereszteződéstől négyszáz méterre egy meredek kaptatón újabb T-elágazáshoz érünk – itt ugyancsak balra kell fordulnunk. Zsámbék túlsó szélén újabb útkereszteződés található – itt Szomor-Gyermely felé jobbra kell kanyarodni. Ettől a ponttól nyolc kilométerre van a következő kereszteződés Szomor központjában. (Jobb kézre templom áll.) Itt egyenesen tovább, majd a falu vége után egy kilométerre bal kézre feltűnik a tésztagyár  épülete. Nekünk ismét egyenesen kell továbbhaladni Bajna felé. Bajna közepén útelágazás van Epöl- Máriahalom-Úny irányában – de nekünk egyenesen kell haladnunk. A falucska túl felén újabb elágazás (balra Héreg, jobbra Nagysáp) található – itt ugyancsak egyenesen kell mennünk Bajót-Nyergesújfalu irányába. Ettől a ponttól kereken 4,3 kilométerre beleütközünk egy jobb kilencvenfokos kanyarba – itt látható a Pusztamarót balra tábla. Innen nagyon-nagyon rossz úton négy kilométert kell menni a gyermektáborig. Bár az erdei útból sok kiágazás található, nekünk a leginkább járt köves ösvényen kell hajtanunk.
Aki Délről jön: Székesfehérvártól Lovasberényen át Vértestarcsán, Alcsútdobozon, Felcsúton át kell ráfordulni a régi 100-as útra. Bicske szélén, a körforgalomnál Mány-Zsámbék felé kell fordulni, majd Zsámbék szélén balra Szomor irányába. Innen lásd fentebb. 
Nyugatról: Tata-Tatabánya csomópontnál le kell hajtani a régi 100-as útra, majd Tatabánya szélén balra Tarján, Héreg, Vértestolna felé elfordulni. Tarján központjában egyenesen Héreg felé kell menni, majd a falu szélén futó főúton tíz kilométert haladva elérjük Bajnát. Itt nem fordulunk rá az első, faluba tartó jobbkezes főútra, hanem tovább megyünk a nagy kereszteződésbe. (Bal kézre benzinkút és autószerelő.) Itt kell balra fordulnunk Bajót-Nyergesújfalu irányában. Innen lásd fentebb. 
Északról: Esztergomon át az új úton Tát felé megyünk, Majd a falu központjában Nagysáp felé fordulunk. Tát és Nagysáp között tíz kilométer a távolság – innen öt kilométer a bajnai elágazás. Aki innét jön, annak a sokat emlegetett nagy (benzinkutas, szervizes) kereszteződésben jobbra, Bajót-Nyergesújfalu felé kell fordulnia. 

Pusztamaróton a faházakat százötven méterre elhagyva az emlékműnél lesz a regisztráció. Innen indul a túra, ami körülbelül nyolc kilométer hosszú lesz. 

Az útvonal: Pusztamarót–Vízválasztó–Hercegprímási Kastély–Kis- Gerecsei-kőfejtő–Vízválasztó–Pusztamarót.

Fontos figyelmeztetés: Szomoron és Bajnán gyakorta mérnek a rendőrök – így nem árt betartani a sebességkorlátozásokat. A Gerecsében az utak többsége sorompóval van lezárva. Ha nyitva találjuk, sem tanácsos bemenni, mert könnyen rázárhatják az emberre a kaput.

Segítség: http://www.utvonalterv.hu vagy http://terkep.t-online.hu

Részvételi hozzájárulás:
1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!) melyet a találkozó/regisztráció során fogjuk gyűjteni

Túravezetők:  Kenderessy Anikó és Prédli Bea

Jelentkezés:

 • a e-mail címen az üzenet tárgy rovatában feltüntetett "Gerecse" címmel
 • akik eddig még nem regisztrált tagunk (még nem voltak velünk kirándulni), illetve már voltak, de hiányosan adták meg adataikat, azoktól az alábbi adatokat is kérjük:
  1.
        a vizsla nevét, születési évét/hónapját/napját, nemét
  2.
        a gazdi nevét, e-mail címét, mobilszámát, pontos lakcímét 
Fontos szabályok:
 • A kutyaürüléket minden gazdinak példamutatóan össze kell szedni, ehhez zacsit mindenki számára biztosítunk a regisztráció során.
 • Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a túrára.
 • Minden gazdi gondoskodjon egyedi megkülönböztető jelről (pl. jellegzetes színű sál, nyakörv, hám) a kutyája számára.
 • Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!
 • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt; kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető! 
 • A túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!   
Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a 16. Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiválunk.