Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2007. április 25. szerda
2007. április 29. vasárnap, 10h-16h
Lajos forrás - Holdvilág árok Az eddigi Vizsla Túrák sikere és népszerűsége alapján újabb közös kirándulásra hívunk minden vizslát a gazdájával együtt! Nem titkolt célunk, hogy a havi egyszeri közös séta során ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg. Szeretnénk továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna egymással, elősegítve a szocializációjukat. Reményeink szerint pár hónap múlva olyan vizslás közösség alakul majd ki belőlünk, ahol azt is tudni fogjuk, kik azok a gazdik, akik egészen közel laknak egymáshoz s délutánonként akár együtt is sétáltathatnának kutyát...
Várunk tehát mindenkit, akinek ilyen vagy olyan, saját vagy kölcsönkutyája, innen vagy onnan levő vizslája van és szívesen túrázna többedmagával.

Lajos forrás.jpgA Vizsla Túra civil kezdeményezés, nem cégrendezvény vagy bármelyik cég szponzorált reklámkampánya. 

A Pilis-Visegrádi hegység hazánk egyik legkedveltebb turista központja. Több túrát is indíthatnánk innen, de talán a legszebb és legkülönlegesebb a Holdvilág-árok túra, amely kb 10 km hosszúságú. Az árok bejáratáig gyönyörű erdei utakon túrázhatunk. Utunk a Bölcső-hegyen keresztül vezet a Hosszú-rét felé, ahol rátérünk a Holdvilág árok felé vezető ösvényre, valamint elhaladunk a Salabasina árok mellett. Két forrást is érintünk: a Sztaravodát, illetve a Ramsas forrást. A Pilis erdeje gazdag aljnövényzetben, az ösvények jórészt földutak, de utunk sziklás terepen, illetve patakmederben is vezet. Nyugalmasabb időszakokban a türelmes túrázók találkozhatnak nyulakkal vagy mókusokkal, de nem ritka az erdőben élő róka, szarvas, őz vagy muflon sem.

A Holdvilág árok valójában egy patak medre, ami olvadáskor vagy esők idején levezeti a hegyről a vizet. Az árok bejáratához érve lépcsőn ereszkedhetünk a patakmederbe, ahol varázslatos környezetben indulhatunk tovább. Érdekessége a Holdvilág ároknak a meteor létra, amelyen egy hasadékba ereszkedhetünk le, ahol a Remete-lyuk, egy ősemberbarlang található. Falépcső is vezet le, így a kevésbé merész túrázók, illetve a kutyák is kényelmesen lejuthatnak. Utunk utolsó szakasza gyönyörű erdei utakon vezet vissza kiindulópontunkhoz.

A Pilis a Dunántúli középhegység tagja, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozik, növényzete rengeteg védett fajt tartalmaz: a virágszedés, szemetelés, cigarettacsikk eldobása tehát kizárva. S bár a Pilisre kevésbé jellemző, de mint minden erdőben, itt is előfordulhatnak kullancsok.


Találkozó, regisztráció:
9.30-10.30


Amivel minden gazdit várunk:
- névtábla
- térkép
- Royal Canin meglepetéscsomag

Portréfotózás: 9.30-10.30
- fotós: Ormándi Péter
- a fotózásért nem kell külön fizetni
- a vízjellel ellátott képeket a túrát követően a http://kep.tar.hu/vizslatura oldalon, monitor-felbontásban lehet megtalálni
- a nagyfelbontású képek a túrát követően Deák Erikától vásárolhatók meg (a fotókból befolyt összeg teljes egészében a Vizslamentők , azaz a Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület munkáját támogatja)


A túra pontos indulási időpontja:
10.30
- túravezető: Prédli Beatrix
- tekintettel a táv hosszára, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

Ajándékcsomagok a legeknek:
- a legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
- a legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
- a legmesszebbről érkezett vizslának (lakóhely alapján, Lajos forráshoz képest)


Gyabronka Bogi.jpgOrvosi szaktanácsadás:
a túra teljes ideje alatt
- aki a gazdik kérdéseire válaszol: dr. Gyabronka Boglárka állatorvos

 


Füzesi Zsuzsa.jpgSzakmai kérdezz-felelek:
a túra teljes ideje alatt
- aki a gazdik (elsősorban tenyésztői és általános vizslás) kérdéseire válaszol: Füzesi Zsuzsa vizslatenyésztő
- a tanácsadásért nem kell külön fizetni A túra helyszíne megközelíthető:

- Budapestről autóval a 11-es úton Szentendre felé, Szentendrén a buszpályaudvar mellett elhaladva, a 20-as kilométerkő után következő nagy, lámpás kereszteződésnél a fehér közlekedési táblát követni Lajos forrás felé. Ezt az utat egyébként Szentlászló utcának hívják és ez az az utca, ami kivezet Szentendréről Visegrád felé. Ezen az úton kifele haladva már végig ki van táblázva a Lajos forráshoz vezető irány. Az első zöld közlekedési tábla mutatja majd, hol kell Lajos forrás felé balra kanyarodni. Ezt követően a második zöld közlekedési tábla mutatja, merre van Dömör kapu és merre Lajos forrás. Értelemszerűen Lajos forrás irányába kell haladni.
- Az Útvonaltervező segítségével (az indulási és érkezési adatok pontos megadásával) bárki megrajzoltathatja saját egyedi útvonalát a lakásától Szentendréig, ahonnantól a Lajosforrást jelző táblákat kell követni végig
- A menetidő kocsival Budapestről max. 1 óra. A rendezett parkoló a helyszínen korlátozott férőhelyű, de ingyenes.


Amit ajánlunk:
- gazdiknak: hosszúnadrág, strapabíró cipő/túrabakancs, esőkabát, elegendő enni- és innivaló
- kutyáknak: kullancs- és bolhairtó szer vagy nyakörv, jutalomfalatok és elegendő innivaló, itatótál, póráz


A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt;
kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető!
A
túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!


Részvételi hozzájárulás:
1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!)
- ez az összeg anyagi hozzájárulás a Vizsla Túra költségeihez (szervezés/ügyintézés, helyszínbejárás, honlap-üzemeltetés, ajándékcsomagok, fotózás, szakmai tanácsadás, névtáblák)
- a részvételi hozzájárulást a reggeli találkozó/regisztráció során fogjuk gyűjteni


A költségek levonása után a részvételi hozzájárulásokból fennmaradó összeget teljes egészében a Vizslamentőknek (
Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület) adjuk munkájuk támogatására.


Jelentkezni
a e-mail címen lehet az üzenet tárgy rovatában feltüntetett "Lajosforrás" címmel. Aki eddig még nem regisztrált tagunk (tehát még nem volt velünk kirándulni), illetve már volt, de hiányosan adta meg az adatait, azoktól az alábbi adatokat is kérjük: a vizsla nevét, születési évét/hónapját/napját és nemét; illetve a gazdi nevét, e-mail címét, mobilszámát és lakhelyének irányítószámát (ha nem Budapest, akkor a városnevet is).
Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a kirándulásra!
Kizárólag olyan gazdik jelentkezését várjuk, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!

Mivel a jelentkezők jelentkezésük írásos elküldésével igazolják, hogy a 3. Vizsla Túra felhívását elolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiváluk.

Elkészült az eddigi két Vizsla Túra fotóalbuma! Minden kép feltöltve!

kepek
 

A Vizsla Túra jogi hátterét a Mulatság Közhasznú Egyesület biztosítja
(alapítás éve: 2000, cégbejegyzési száma: 7.Pk.60.712/2000/2,
adószáma: 18240713-1-43, bankszámlaszáma: 11600006-00000000-05385838)