Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2010. október 6. szerda

36_vt.jpg
2010. október 24., vasárnap, 10.00 
„Hármashatár-hegy”

Regisztráció: 10.00-tól, utolsó turnus 11.00-kor
A túra nehézségi foka: ***
Túraútvonal adatai: hossza 7km
Szintemelkedés: 280mAz eddigi kirándulások sikere és népszerűsége alapján szeptemberben is túrázni hívunk minden kirándulni vágyó vizslát a gazdájával együtt. Az októberi Vizsla Túra alkalmával a Hármashatár-hegyen kirándulunk. A Hármashatár-hegy nevét a 19. században kapta, mert 1873-ig a hegycsúcson találkozott Buda, Óbuda és Pesthidegkút közös hármas határa. A csúcs ma Budapest II. és III. kerületének határvonalán fekszik.
A Hármashatár-hegy a Budai-hegység északi-északkeleti részében az Ördög-árok, a Duna völgye, a Solymári-völgy és a Pesthidegkúti-medence között elhelyezkedő rögcsoport központi 495 méter magas orma. A hegycsoport többi tagjától nyergek választják el. Északon a Virágos-nyereg választja el a Csúcs-hegytől, délen a Felső-Szépvölgy, valamint a Farkas-torok völgye a Tábor-hegytől, a Felső-Kecske-hegytől és az Újlaki-hegytől. A Hármashatár-hegy kedvelt kirándulóhely. A főleg dél-délkelet felé lépcsőzött gerincein, tölgyesekben és ültetett fenyvesekben árnyas sétautak találhatóak. A hegy csúcsán keresztül vezet az Országos Kéktúra útvonala. Kopár csúcsáról széles kilátás nyílik Budapestre, a budai hegyek teljes vonulatára, de látszik a Pilis, a Visegrádi-hegység és a Börzsöny is. A hegy lábánál található a Hármashatárhegyi repülőtér.
Nem titkolt célunk, hogy a rendezvényen ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg. Szeretnénk továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna egymással, elősegítve a szocializációjukat. Várunk tehát mindenkit, akinek ilyen vagy olyan, saját vagy kölcsönkutyája, innen vagy onnan levő vizslája van és szívesen töltene el egy vasárnapot többedmagával. Várunk minden olyan vizslát, aki nem veszekedős, így kutyaközösségbe vihető. S természetesen szeretettel várunk minden vizslabarátot és kutyakedvelő embert!

Ízelítő fotók >>
Egyéb infó >>

A túra helyszíne megközelíthető:

Találkozási pont:
Budapest, II. ker. Szépvölgyi út vége, jobb kéz felől az első parkoló
.

trkp2.JPGAutóval:

A Szépvölgyi úton haladunk egyenesen. Bal kéz felől a Daubner Cukrászda, majd a Pál-völgyi-barlang kiírásai lesznek láthatóak.
Tovább haladva jobb kéz felől (egyenrangú útkereszteződés!) becsatlakozik a Hármashatárhegyi út (Fenyőgyöngye). Haladunk tovább egyenesen az egyre szűkülő Szépvölgyi úton. Pár 100m után a jobb kéz felől található utcanév-tábla felirata: „II: kerület Pálvölgy, Szépvölgyi dűlő”. Ez után jobb kéz felől az első keskeny murvás földút vezet a parkolóhoz.
Itt a túra napján el fogunk helyezni egy Vizsla Túrás molinót, ami a Szépvölgyi útról a jobb kanyar helyét jelzi a parkolóhoz.

Tömegközlekedéssel:

BKV 65-ös busz: Kolosy Tér -> Fenyőgyöngye. A menetrendet kérjük indulás előtt ellenőrizni! Fenyőgyöngye végállomástól a Szépvölgyi úton gyalog tovább haladunk az egyre szűkülő Szépvölgyi úton. Pár 100m után a jobb kéz felől található utcanév-tábla felirata: „II: kerület Pálvölgy, Szépvölgyi dűlő”. Ez után jobb kéz felől az első keskeny murvás földút vezet a parkolóhoz. Itt a túra napján el fogunk helyezni egy Vizsla Túrás molinót, ami a Szépvölgyi útról a jobb kanyar helyét jelzi a parkolóhoz.

Találkozó, regisztráció 10.00-11.00:

 • a nagy, zöld SÁTORNÁL
 • a Vizsla Túra Stáb tagjai UV sárga ruházatot viselnek a túra teljes ideje alatt

Kétféle regisztráció:

 • Előre bejelentkezetteknek
 • Előre nem bejelentkezetteknek

Túraútvonal

 • hossz: 7km
 • szintkülönbség: 280m
 • Időtartam: kb. 3 óra

Útvonal leírása

A Szépvölgyi-úti parkolóból a sárga turistajelzésen haladunk. Az Újlaki-hegyről gyönyörű kilátásban lesz részünk a Vitorlázórepülő-térre. A Virágos-nyereget elérve a zöld jelzésen, a Guckler Károly úton haladunk. Megtekintjük a Guckler sziklát, ill. a panorámát a III. kerületre, ill. a Dunára. A Nagy-Farkas-torkon kapaszkodunk fel a Hármashatár-hegy csúcsára. A kopár csúcsról rövid pihenő után indulunk vissza a kék jelzésen a parkolóig.

Túraturnusok indulása:

 • barna_vaj_vt_karkoto.jpgElső turnus: 10.00
 • Utolsó turnus: 11.00

Amivel minden kutyát és gazdit várunk:

Ajándékcsomagok:

 • kendo.jpga 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján a Hármashatár-hegyhez képest)

Portré fotózás:

Állatorvosi ügyelet a túra teljes ideje alatt:

 • A Vizsla Túra új hivatalos állatorvosa: Dr. Bendzsel DánielHungarovet Állatorvosi Rendelő (bemutatkozója itt olvasható >>)
 • a tanácsadásért, illetve a szükséges orvosi ellátásért nem kell külön fizetni
 • a Vizsla Túrára való jelentkezéskor kérjük előre jelezzék a gazdik, ha egy kutya esetleg valamilyen (akár enyhébb) betegségben szenved, estleg jobban kell rá figyelni (pl epilepsziás, szívbeteg, volt már allergiás reakciója rovarcsípésre, stb).
 • elérhetőségek: +36 70 637 0352 vagy

Fontos szabályok:

 • A kutyaürüléket minden gazdinak példamutatóan össze kell szedni, melyhez zacsit a regisztrációkor biztosítunk.
 • Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a túrára.
 • Minden gazdi gondoskodjon egyedi megkülönböztető jelről (pl. jellegzetes színű sál, kendő, nyakörv, hám) a kutyája számára.
 • Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!
 • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt; kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető!
 • A túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!

Részvételi hozzájárulás: 1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!), melyet a regisztráció során fogjuk gyűjteni.

Jelentkezés:

 • e-mail címen az üzenet tárgy rovatában feltüntetett "Hármashatár-hegy" címmel
 • akik eddig még nem regisztrált tagunk (még nem voltak velünk kirándulni), illetve már voltak, de hiányosan adták meg adataikat, azoktól az alábbi adatokat is kérjük:

1.

a vizsla

nevét

 

 

születési évét/hónapját/napját

 

 

nemét

2.

a gazdi

nevét

 

 

e-mail címét

 

 

mobilszámát

 

 

pontos lakcímét

Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a 36. Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiválunk.