Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2011. október 5. szerda

2011. október 16-án, vasárnap
Monostorapátiban kerül megrendezésre

Regisztráció: előzetes jelentkezés és visszaigazolás alapján 10-10.45 között a nagy, zöld sátornál

(a Vizsla Túra stáb tagjai UV sárga mellényt viselnek a túra teljes ideje alatt)

A túra hossza: 7 km (szintemelkedés: 250 m)
A túra nehézsége: * *


 


Túracsoportok: : kb. 2*25 kutya

Ajánlott öltözet: hosszú, zárt nadrág, túracipő, rossz idő esetén esőkabát

Jelentkezés: 2011. október 6-tól – október 15-ig a e-mail címen az alábbi adatok megadásával: a vizsla neve, születési éve/hónapja/napja, neme + a gazdi neve, e-mail címe, mobilszáma, pontos lakcíme.

Monostorapáti BEMUTATÁSA:

Teljes népesség: 1100 fő , terület: 25,55 km2 2.jpg
Monostorapáti a Veszprém és Tapolca között húzódó 74-es út mentén fekszik, az Eger-patak völgyében, mely a Káli-medence Tájvédelmi Körzethez tartozik. Határai: északon az Agártető, délkeleten a Boncsos, délen Sátorpuszta, nyugaton Hegyesd. Nevét a határában alapított bencés apátságról kapta.
A falu fekvéséből adódóan a XIX. század folyamán a fő megélhetési forrást a szőlőtermelés és az állattenyésztés jelentette. Az 1900-as évek elején a lakosság száma elérte az 1100 főt. Az egyre nagyobb településen 1925-ben már 14 iparos, két szatócsüzlet, és három kocsma látta el a helyi igényeket. A második világháború után, 1949-ben alakult meg a termelőszövetkezet, villamosították a községet. A 60-as, 70-es években az Eger-völgyében található termelőszövetkezetek egyesültek, s így létrejött egy jól működő nagy szövetkezet, mely többek között szőlőműveléssel, borászattal, erdőműveléssel, állattenyésztéssel foglalkozott. Az ötvenes évektől szinte folyamatosan működnek színjátszó csoportok, néptánc együttesek, kórusok. Jelen vannak a hagyományőrző kulturális események is (szüreti felvonulás, farsangi mulatság). A kulturális fejlődés azóta sem állt meg; bizonyítja ezt az is, hogy 1996-ban Monostorapáti is csatlakozott a Művészetek Völgye rendezvénysorozathoz, s immár ez az esemény is felzárkózik a falu hagyományos ünnepeinek sorába.

Film Monostorapáti általános iskola >>

Részvételi hozzájárulás: 1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!), melyet a regisztráció során fogjuk gyűjteni

Találkozási pont: Monostorapáti, Cinege köz >>

A Monostorapáti Vizsla Túra engedélyezési végzése >>

Amivel minden kutyát és gazdit várunk:

 • Vizsla Túra biléta a kutyáknak
 • kutyaürülék-felszedő zacskók

Ajándékcsomagok:

 • a 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján a Monostorapátihoz képest)

VIZSLÁS PÓLÓK EZÚTTAL CSAK ELŐZETES "RENDELÉSRE" !!!

Ezen a túrán nem lesznek ott a Vizslamentők, de aki szeretne vizslás pólót, és ezen a túrán szeretné átvenni, az írjon e-mailt a címre, és írja meg a kiválasztott méretet, darabszámot, stb! Mivel a Vizsla Túra stábját nem szeretnénk terhelni a pénzek kezelésével, ezért kérjük, adományodat előre utalással fizesd be a Futrinka Egyesület bankszámlájára, mi pedig eljuttatjuk a "megrendelt" pólókat a stábnak. Tehát aki előre jelezte póló-igényét, az a Stáb tagjaitól átveheti a túra elején, a Regisztrációs Sátornál! Részletek, méretek, bankszámlaszám itt >>

Fontos szabályok:

 • A kutyaürüléket minden gazdinak példamutatóan össze kell szedni, melyhez zacsit a regisztrációkor biztosítunk.
 • Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a túrára.
 • Minden gazdi gondoskodjon egyedi megkülönböztető jelről (pl. jellegzetes színű sál, kendő, nyakörv, hám) a kutyája számára.
 • Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!
 • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt; kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető!
 • A túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!

A Vizsla Túrák legfőbb célja, hogy a rendezvényen ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg. Szeretnénk továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna egymással, elősegítve a szocializációjukat. Várunk tehát mindenkit, akinek ilyen vagy olyan, saját vagy kölcsönkutyája, innen vagy onnan levő vizslája van, és szívesen töltene el egy vasárnapot többedmagával. Várunk minden olyan vizslát, aki nem veszekedős, így kutyaközösségbe vihető. S természetesen szeretettel várunk minden vizslabarátot és kutyakedvelő embert.

Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a 43. Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiválunk.