Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2008. február 18. hétfő


VT_logo_keret.jpg"Nagyon sajnálom, hogy néhányunknak problémát okoz az 1.000Ft-os regisztráció! Miért ne mondanék le egy moziról, x doboz cigiről, x üveg italról, x perc semmitmondó beszélgetésről, x óra magányról, hogy havonta egyszer csak Ő legyen boldog? Mennyit is költök magamra? Mennyit is költök a saját szórakoztatásomra? Mennyit is költök a kutyámra? Miért ne lehetne havonta egyszer csak Ő a középpontban?"

Szabó Gábor"Most voltunk először Vizsla Túrán és láttam, éreztem Benő és a többi kutya boldogságát!  Most sem az ember volt középpontban, hanem a KUTYÁINK.
Meglepődtem, mikor megláttam a sok ebet együtt szaladgálni, játszani. Örültem, hogy Benő jól érzi magát és örül a többi kutyának!
És szomorú voltam mikor elment mindenki és mi is hazamentünk. Benő is szomorú volt, sőt meg is haragudott ránk, hogy elhoztuk a többiektől.
Nem tudom, hogy nektek mennyit, de nekem sokat megér az mikor hazamegyek és a nyakamba ugrik, végigszagol, rágcsál és játszik velem. Minden nap!
Nem morcos, nem fáradt, nem húzza a száját, nem keres kibúvót, nem hazudik; csak boldog! Én is boldog vagyok és örülök, hogy van nekem!
Nagyon sajnálom, hogy néhányunknak problémát okoz az 1.000Ft-os regisztráció! Miért ne mondanék le egy moziról, x doboz cigiről, x üveg italról, x perc semmitmondó beszélgetésről, x óra magányról, hogy havonta egyszer csak Ő legyen boldog?
Mennyit is költök magamra? Mennyit is költök a saját szórakoztatásomra?
Mennyit is költök a kutyámra? Miért ne lehetne havonta egyszer csak Ő a középpontban?"

Szabó Gábor


Ami a regisztrációs díjat illeti, én azt egyáltalán nem tartom sem indokolatlannak, sem eltúlzottnak. A szervezőknek nem kis munkájuk lehet egy ilyen program megszervezésében. Ráadásul a résztvevők nem csak "sétálgathatnak" egyet közösen, hanem előadást hallhatnak, tanácsokat kérhetnek szakembertől, stb. Szóval én örülnék, ha a jövőben lennének még hasonló programok, és ehhez belépődíjat vagy regisztrációs díjat is fizetnék.

Krzyzewsky Beáta

Füzesi Zsuzsa levelére és felhívására reagálva ("...azt tanácsolom mindenkinek, hogy méltassa a szervezőket annyira, hogy egy e-mailben jelezze a véleményét, kivánságát a jövőre vonatkozóan..."):Én merőben nem értettem ezt az egész regisztrációs díj felháborodás mizériát.
Én sehol sem olvastam azt, hogy az előadásokat meghallgatni, portréképet készítettni, a szakemberektől kérdezni kötelező. Az én olvasatomban a felhívás azt jelentette (javítsatok ki, ha tévedek), hogy ha vki annyira anyagias, és nem ér neki ezer forintot a kutyája, akkor túrázni mehet ingyen is. csak a javakból nem részesülhet (minő meglepő ;) ) ingyen.
Ezek szerint ezek az emberek az első alkalommal (mert a jelek szerint voltak...és élvezték) nem dobtak a "becsület kasszába" semmit. ennyit a becsületről...
Én részemről ezt az összeget úgyis beledobnám, és annak adom a pénzem, akinek akarom, nem? Azt hittem azért a vizslások legalább annyira mások, mint amennyire a vizslák nem kutyák, hanem VIZSLÁK. Mondjuk egy-két kivétel csak erősíti a szabályt, és lehet, hogy jobb is mihamarabb kiszűrni egy CSAPATból a deviánsokat .
Midegy nem akarom szaporítani a szót, én szívesen fizetek, szívesen felajánlom önkéntes munkámat a jövőben is (mint, ahogy most is). Részemről hálás vagyok a kezdeményezésért, és szerintem pár rosszmájúskodó miatt, ne adjátok fel ilyen könnyen. Én eleve nem értem, sem ebben az esetben, sem a kíbertér egyéb területein, hogy emberek, hogy lehetnek annyira pihentagyúak, hogy leüljenek és percekig-órákig rosszindulatú, pocskondiázó leveleket, hozzászólásokat fogalmazzak meg, és kárörvendő mosollyal az arcukon üljenek a kis virtuális világuk előtt, azt lesve, hogy most kinek a lelkébe mennyire tapostak bele. szerintem ez beteges, és undorító. Elég hely van még a weben!
Nem tetszik??? >>>>>  Mást kell nézni!
Nem akarunk fizetni??? >>>>> Nem kell jönni!
Jobbat tudsz??? >>>>> Csináld!
Ennyi!
Én mindenestre tisztelettel adózom a kezdeményezés előtt...és tök mindegy ki mit mond vagy akar, azt az ezrest úgyis bedom a becsületkasszába...nekem személy szerint ér ennyit. Tisztelettel egy fanatikus vizslás:

Villányi Alexandra (Sandy)


Szerintem a szervezőknek nem kis munkája, energiája és pénze ment rá már az első Vizsla Túra megszervezésére is.
Az internetes weboldal elkészítése sem ingyenes. Mindenkinek jólesett, hogy meleg teát, kitűzőt, emléklapot kapott, jónéhányan pedig még ajándékcsomagot is.
Ezért úgy vélem, hogy az 1000 Ft-os regisztrációs díj csak egy jelképes összeg.
A cserében kapott élményhez képest meg pláne.
A program egyébként sem kötelező...

Komlósi Edit


Kedves Vizsla Túrázók!
Látom-hallom a fejleményeket. Ez így szép és jó, jött egy vélemény - a kultúráltan kifejtettekre gondolok, nem a névtelen fórumokon szájalókra - amit Mónika azonnal elfogadott, oké, legyen ingyenes. Ez így korrekt.

Hm, tényleg az?!?
Korrekt elvárni egyesektől, hogy ingyen dolgozzanak a közjóért, és még anyagi áldozatot is hozzanak (úgy kell a ...nek, minek csinálja) azért, hogy valóban színvonalas, kapcsolatépítő, ismeretgyűjtő hasznos szórakozása legyen a vizslásoknak? A 'csak' vizslásoknak, mert a versenyző-kiálításra járó kemény mag valójában ismeri egymást és ezer helyről, ezer módon szerez kapcsolatot-tudást (vagy azt, amit annak hisz), satöbbi. De azok, akik 'csupán' kedvencként tartják kutyájukat, kutyás kapcsolatrendszerük a két utcával odébb lakó Bikfic meg Pamacs sétáltatóiig terjed, no meg az állatorvosig; ők biztos így akarják?
Jó, lehet jutifalatot, üdítőitalt otthonról vinni, tiszta beszéd. DE azért mindenkinek jólesik, hogy megérkezvén valahová, és ott FOGADJÁK. Neve lesz, arca lesz a többiek felé - hiszen ott a névtábla - és köszöntésképpen kap valamit, szimbolikusan. Amitől az ember valahogy rögtön otthon érzi magát, kompetens, egyenrangú-jogú tagjává válik a közösségnek. És megindulhat a beszélgetés, hiszen könnyű úgy odalépni valakihez hogy, szia, né, milyen vicces, az én kutyámat is Pöszkének hívják / ismertem egy másik Pöszkét/ De jó név, miért kapta? Vagy valami hasonlóval.

És azt is látni kell, hogy mindezek mögött nem csak pénz van, hanem hatalmas szervező munka, időráfordítás. Az idő pénz. Biztos, hogy ELVÁRHATjuk valakiktől, hogy ezt ingyen tegyék?

Miközben akárhova megy az ember, fizetnie kell a részvételért. Egy kutyakiállításon, vagy sportversenyen, mindenki természetesnek veszi, hogy belépődíjat fizet azért, hogy akár csak nézőként részese legyen az eseményeknek. Nem beszélve arról, hogy bizonyos követelményeknek meg kell felelni minden nagyobb volumenű rendezvénynek, ami túllépi a baráti találkozó méretét. Például, ha sok kutya van együtt, állatorvosnak is jelen kell lenni. (És biztos, hogy az épp a túrán résztvevő gazdik között van állatorvos - vagy, lehet-e ingyen kérni tőle, hogy a biztonság kedvéért 'készültségben' legyen, sürgősségi ellátásra képes felszereléssel?)

Igen a törvények értelmében, ugye, számlaadási kötelezettség van. /Hmm, mi úgy szoktuk szervezni a bulikat, hogy mindenki bedob néhány ezrest a közösbe, és abból vásárolunk be. Akkor, legközelebb kérjek számlát?!/ Bár nem vagyok könyvelő, úgy emlékszem, hogy van egy olyan paragrafus is az SZJA törvényben, hogy magánszemély azt hiszem 200000 ft-ig értékesíthet valamit adómentesen. Nem lehetne ezt az egészet így értelmezni? Mert aki szervezett már életében hasonló rendezvényt, az tudja, ebből sok 'haszna' nem lesz. Annak meg csak örülök, hogy ilyen magas lett az adómorál Magyarországon, hogy esetleges néhány ezer forint adózatlan jövedelem miatt ennyire felhördülnek a népek... Biztos számlát kérnek a fodrászuktól, az állatorvosuktól, vagy épp attól, aki valamiféle apró javítást végez a házon / lakáson... Ezek szerint hajazzuk Angliát vagy az USA-t, mert ott bizony kérnek részvételi díjat a hasonló - és nagyon népszerű - 'get-together' programokért, ami csak úgy, megy a kalapba. Valószinűleg vérhülyének néztek volna amerikai barátaim, ha számlát kérek az 5 dollárról. Vagy, a versenyen rendezett tréfás aukcióra bedobott néhány bankóról, amit a végén a győztes vitt? Jaj-jaj, és mi van akkor a tombolával, ami oly nagy népszerűségnek örvend a bálokon? Eszköszöm, eddig sose jutott eszembe számlát kérni róla - most akkor adócsaló vagyok? (Emiatt van csődben az államháztarás, már biztos!)

Nem tudom, Móniék milyen következtetést vonnak le a továbbiakra vonatkozóan.
Én meghoztam a magam döntését, ugyanis már kezdtem szervezni idénre is egy VIzslás Majálist, bemutatókkal, játékokkal. De ez csak akkor jön össze, ha belépődíjat szedünk, hiszen WC kötelező, áram kell, víz kell, a bemutatózó csapatoknak legalább a kicuccolást ki kell fizetni, orvosi ügyelet kell, állatorvos kell.... Szóval, arra gondoltam, hogy szívesen megszervezem a bulit, de csak akkor, ha előzetesen kapok visszajelzést, hogy a belépő díjat hajlandóak vagytok megfizetni. Mert épp nincs kidobni való százezrem.

És a Vizsla Túrával kapcsolatban is azt tanácsolom mindenkinek, hogy méltassa a szervezőket annyira, hogy egy maillben jelezze a véleményét, kivánságát a jövőre vonatkozóan: legyenek-e programok, megbeszélhető témakörök, előadások, esetleg egy-egy bemutató, próbálkozási lehetőség a vizsiknek és gazdijuknak (és ezért hajlandó is valamennyit fizetni), vagy maradjunk annyiban, hogy néhányan dobnak egy körmélt a haverjaiknak, hogy itt és ekkor találkozunk, ha kedven van, gyere! - és akkor lassan szétszakadozik a társaság, és visszajutunk az alap-állapotba: akik ismerik egymást, azok úgyis találkoznak-beszélnek, esetleg ismerőseiket is elhozzák, de bárki vizslás emberfia számára elérhető 'csapat' nem lesz. SZVSZ.

Én az előbbire szavazok!

Amúgy mindenkinek minden jót kivánok!

Füzesi Zsuzsa