Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2017. április 8. szombat

113. Vizsla Túra felhívása

 2017. április 30. vasárnap 9.30 „Révfülöp”

fulop-hegyi_kilato.jpg

Fülöp-hegyi Milleniumi kilátó

Forrás: internet


Regisztráció: 9:30-tól, utolsó turnus 10.00-kor.
A túra hossza: 10 km, szintemelkedés: 155 m.
Túraidő pihenőkkel kb. 3,5- 4 óra
A túra nehézségi szintje: ***/Közepes, nem nehéz
Távolság Bp-től kb. 158 km.


Hurrá, itt a tavasz! Idei negyedik közös kirándulásra hívunk minden vizslát a gazdájával együtt. Cél a Fülöp-hegyi kilátó.

Nem titkolt célunk, hogy a rendezvényen ne csak négylábú kedvenceinket fárasszuk le alaposan, de mi gazdik is új embereket, barátokat ismerjünk meg. Szeretnénk továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna egymással, elősegítve a szocializációjukat. Várunk tehát mindenkit, akinek ilyen vagy olyan, saját vagy kölcsönkutyája, innen vagy onnan levő vizslája van és szívesen töltene el egy vasárnapot többedmagával. Várunk minden olyan vizslát, aki nem veszekedős, így kutyaközösségbe vihető. Természetesen szeretettel várunk minden vizslabarátot és kutyakedvelő embert.

Ha otthon maradt a kutyaürülék felszedő zacskó, akkor a regisztrációs sátornál kérjétek  az EB OVO-os zacskókat, melyek 6-12 hónap alatt lebomlanak. Figyeljünk oda környezetünkre!

Figyelem!
A regisztrációtól vasúti felüljáron és úttesten is áthaladunk, póráz használat kötelező!
Feltétlenül hozz a kutya számára legalább 2 L nem bubis vizet!!


A felhívás teljes szövege itt olvasható »»»Találkozási pont:
8253 Hotel RévfülöpA túra után lehetőség van kiadós egytálétel elfogyasztására a Hotel Révfülöpben. (900 Ft/adag)
Ha igényelnéd, akkor kérjük legyél szíves a címre küldött e-mailben és a tárgyban jelzett "Révfülöp ebéd" megerősíteni, majd a regisztráció után és a túra előtt a helyszínen szóban is megrendelni. Köszönjük!!
Természetesen rendelkezésünkre áll a Hotel büféje kávé, üdítő és frissítő terén is. 

Regisztráció 9.30 és 10.00 között

 • A nagy, zöld SÁTORNÁL a  parkolóban
 • a Vizsla Túra Stáb tagjai UV sárga mellényt vagy felsőruházatot viselnek a túra teljes ideje alatt, szükség esetén forduljatok hozzájuk bizalommal!
 

platinum_logo.pngPlatinum Natural 
Az egyetlen száraz Szuperprémium kutyatáp,
mely minimum 70% friss húsból készül


manuq_logo.jpg

 

Ezen a túránkon is ott lesz a MANUQ Collar and Leash 
Vásárlásoddal 500 Ft-tal támogatod a
Futrinka Egyelület Magyar vizsla S. O. S. csoportját. Hatalmas előkészületi munkával szerveztük illetve jelenleg is szervezzük a Vizsla Túra 2017. év egyik kiemelkedő és nem éppen rendhagyó 115. JUBILEUMI programját! 

hajo0.jpgTalán elsőként, a világon először!
Családi, kutyás hajókirándulás - 

A négylábú családtago(ga)t most sem kell otthon hagynod, hiszen együtt utazhatunk hajóval a Dunán, ami eddig még sosem volt lehetséges. A 14 év alatti gyerekeknek a részvétel ingyenes, ráadásul a felnőttek utazási költsége is picivel kedvezőbb, mint a menetrendszerinti hajójáratokon. 

Jelentkezés és befizetési határidő május közepe! Fogynak a helyek, nehogy lemaradj...!

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy nem a jelentkezési sorrendben töltődik fel a hajó, hanem a befizetés sorrendjében. Szóval hiába jelentkeztél már januárban, ha a későbbi jelentkezőkkel illetve befizetőkkel megtellik a hajó. Így sajnos lemaradtok. :(

VizslaKalandorok a "Családi, kutyás hajókirándulás" alkalmával sem tétlenkednek!
Visegrádig, a közel 3 órás hajó úton TRÜKKVERSENYT szerveznek.
Amellett, hogy a kutyáink figyelmét is lekötjük, mi Gazdik is jól fogunk szórakozni.
A játék lényege olyan kutyás trükk bemutatása, mint pl. jelre ugat, fekszik, pitizik vagy bármi más, amit szívesen és örömmel elvégez a gazdinak.
1 kutyával több trûkk is bemutatható illetve a gazdi több kutyával is nevezhet.
A nevezési díj kutyánként 1 csomag DENTASTIX vagy bármi, ami Neked otthon felesleges és szívesen ajánlod fel. A részvételért a felejánlásokból lehet válogatni. Nevezni a helyszínen lehet.
A legeslegjobbak különdíjban részesülnek.
Máris lehet gyakorolni, KALANDRA FEL!
Akik nem ismernek trükköket, ne csüggedjenek el, rájuk is gondoltunk, hiszen kapitánysapkában pózolhatnak egy vagy több fotó erejéig.
A fotók ingyenesen letölthetők lesznek a facebook albumból.
A jelentkezési és a befizetési határidő vége egyre közeleg, nehogy lemaradj.
Jelentkezési és befizetési határidő: 
2017. május közepe!

 


Már olvashatjátok illetve már jelentkezni is lehet a weekendjeinkre. Intézzétek szabadságaitokat. Új helyszín a Balatonpart áprilisban. A júliusi weekend alkalmával kenuzni is fogunk, fürdünk majd a Tiszában, látogatást teszünk a Megyerhegyi tengerszemhez is, majd Debrecenben Zsuzsi vonattal utazunk és nem marad el idén sem Kemence, amire már most nagy az érdeklődés.
Szóval KALANDRA FEL!futrinkalogo.jpgA Futrinka Egyesület Magyar vizsla fajtamentő csapata ezen a túrán is ott lesz! Keressétek asztalukat a Regisztrációs sátor mellett, ahol a mentett vizslák ellátására adott pénzadományért cserébe többféle vizslás ajándéktárgy közül választhattok majd (PÓLÓK, PULCSIK, ESŐKABÁTOK, autós illatosítók, KUTYAKENDŐK, vászontáskák)!

Csapatuk folyamatosan önkénteseket keres, legyen szó akár ideiglenes befogadásról, akár a mentett kutyák ellátásáról, sétáltatásáról Piliscsabán. 

Aki pénzbeli vagy tárgyi adományokkal segítené a Futrinka Egyesület mentett kutyáit, az adományát átadhatja a Vizsla Túrán személyesen is. Kérjük, hogy lehetőség szerint elsősorban kis helyen elférő dolgokat hozzatok, mert egy személyautóval jönnek Ágiék, és ebbe kell, hogy beférjen minden, amit hoztok :-) Amire a legnagyobb szükség van: bármilyen (akár humán) probiotikum, kutyavitamin / immunerősítő, konzerv eledel, bolha- és kullancs elleni csepp vagy nyakörv, min. 120 literes erős szemetes zsákok.

Előre is köszönjük szépen! 
www.futrinkautca.huhttp://facebook.com/magyarvizslasos
Érdeklődni és további információt kérni munkájukról a  címen lehet.
Gazdikereső vizslák, elérhetőségek itt: http://facebook.com/magyarvizslasos


Amivel minden kutyát (nem csak vizslát) és gazdit várunk:

 • Vizsla Túra biléta a kutyáknak
 • kutyaürülék-felszedő zacskók az EB OVO jóvoltából, melyek 6-12 hónap alatt lebomlanak.
 • Ívóvíz a kutyáknak a regisztráció ideje alatt.

Ajándékcsomagok:

 • a 3 legfiatalabb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legidősebb vizslának (születési dátum alapján)
 • a 3 legmesszebbről érkezett vizslának (a regisztráció során megadott lakcím/irányítószám alapján Révfülöphöz képest) Az ajándékokat érkezéskor a regisztráció során a sátor alatt adjuk át, továbbá a KISÁLLAT EGÉSZSÉGÜGYI KÖNYV bemutatása mellett vehetők át!

Tudnivalók:

 • Az időjárásnak és a terepviszonyoknak megfeleő viselet:  bokát megfelelően tartó túrabakancs, sziklás meredek emelkedők miatt 
 • a túra hosszára való tekintettel érdemes elegendő folyadékkal készülni
 • a túra alatt több alkalommal megállunk majd pihenni
 • és az időjárásnak megfelelő ruházat.
 • a Vizsla Túrára való jelentkezéskor kérjük előre jelezzék a gazdik, ha egy kutya esetleg valamilyen (akár enyhébb) betegségben szenved, esetleg jobban kell rá figyelni (pl. epilepsziás, szívbeteg, volt már allergiás reakciója rovarcsípésre, stb.)

Állatorvosi ügyelet a túra teljes ideje alatt:

 • A Vizsla Túra hivatalos állatorvosa: Dr. Bendzsel DánielHungarovet Állatorvosi Rendelő (bemutatkozója itt olvasható >>)
 • a tanácsadásért, illetve a szükséges orvosi ellátásért nem kell külön fizetni
 • a Vizsla Túrára való jelentkezéskor kérjük előre jelezzék a gazdik, ha egy kutya esetleg valamilyen (akár enyhébb) betegségben szenved, esetleg jobban kell rá figyelni (pl. epilepsziás, szívbeteg, volt már allergiás reakciója rovarcsípésre, stb.)
 • elérhetőségek: +36 70 637 0352 vagy 

Fontos szabályok:

 • A kutyaürüléket minden gazdinak példamutatóan össze kell szedni, melyhez tasakot a regisztrációkor biztosítunk.
 • Csakis minden oltással rendelkező és nem tüzelő állatok érkezzenek a túrára.
 • Minden gazdi gondoskodjon egyedi megkülönböztető jelről (pl. jellegzetes színű sál, kendő, nyakörv, hám) a kutyája számára.
 • Pórázt mindenki hozzon magával kutyája számára.
 • Túra induláskor mindenki köteles ellenőrizni, hogy kutyáján van-e biléta és az ezen szereplő telefonszám a gazdinál csörög-e a túra ideje alatt! (Biléta nélkül érkezőknek a regisztrációkor biztosítunk nyakörvre rögzíthető Vizsla Túrás bilétát.)
 • Kizárólag olyan gazdik jelentkezzenek a túrára, akik teljes körű felelősséget vállalnak kutyájuk viselkedéséért!
 • A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt; kártérítés a rendezőktől semmilyen jogcímen nem igényelhető!
 • A túra közben bekövetkező esetleges balesetekért a szervezők nem tudnak felelősséget vállalni!

Részvételi hozzájárulás: 1.000 Ft/kutya (...tehát nem 1.000 Ft/ember!), melyet a regisztráció során fogjuk gyűjteni.

Jelentkezés és előzetes regisztráció:

 Továbbra is igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a Vizsla Túrákat a lehető legszervezettebben vezényeljünk le. Ehhez kérjük a Ti együttműködéseteket: jelezzétek előzetesen részvételi szándékotokat a Vizsla Túrára, küldjétek el regisztrációtokat. Így tud stábunk megfelelően előkészülni, elegendő létszámú túravezetőt biztosítani a turnusokhoz, lecsökkenteni számotokra a regisztrációval töltött időt, tehát így tudjuk gördülékenyebbé tenni mindenki számára a Vizsla Túrás vasárnapokat! 

Jelentkezéseteket elküldhetitek a már megszokott módon:

 •  ONLINE regisztrációval >>>
 • a   e-mail címre az üzenet tárgy rovatában feltüntetett "Révfülöp" címmel.

aki eddig még nem regisztrált tagunk (még nem volt velünk kirándulni), illetve már volt, de hiányosan adta meg adatait, attól az alábbi adatokat is kérjük:

1.

a vizsla

nevét

 

 

születési évét/hónapját/napját

 

 

nemét

 

 

fajta

2.

a gazdi

nevét

 

 

e-mail címét

 

 

mobilszámát

 

 

pontos lakcímét

Mivel a kutyatulajdonosok jelentkezésük elküldésével igazolják, hogy a 113. Vizsla Túra felhívását végigolvasták, valamint annak részleteit tudomásul vették, elfogadták és magukra nézvést irányadónak tekintik, minden beérkező jelentkezést archiválunk.