Vizsla TúrákPowered by NetOffice

2018. szeptember 3. hétfő

A II. EZÜST Vizsla Túra felhívása

2018. Szeptember 30., vasárnap,  9:30-tól
Kamaraerdő,
 Szoborpark / Fitoland felöli vége (Rókales u.4)
Regisztráció 9.30-tól,
Túratáv: A túra pontos útvonala és a túracsoport ezúttal a résztvevő Őszpofik igényei szerint alakul majd aznap reggel!

 

 ezust_vt_00.jpg

Fotó: Zeitler Ágnes. (Vándor gazdája)
A képen Parlagi Vándor és Mácsai Márta látható.

"Somvirág, somvirág, aranysárga a világ
Kakukkfű, kakukkszó, kirándulni volna jó!"

Különleges, ám annál szeretetteljesebb találkozásra hívunk minden 10 év feletti vizslát és gazdáját egy laza, könnyű sétára a Kamaraerdőbe.
Hiszen a Vizsla Túra közelgő 12. születésnapja minket, alapítókat és szervezőket is kíméletlenül szembesít a ténnyel: bizony rohan az idő s a saját vizsláink is lassan, mind nyugdíjas korba érnek!
Az őszülő pofik és lábak imádatának azonban képtelenség ellenállni, ahogyan homályosodó szemeikben hosszú, közös élettörténeteinket látjuk visszatükröződni... Csodálatos lelkek ők, szívünk (szó szerinti) házikedvencei!

Ezen a rendhagyó kiránduláson őket, idősödő négylábú Élet-társainkat szeretnénk köszönteni és együtt örülni a mögöttünk levő, közösen megélt éveinknek. Ezzel kívánjuk továbbá jelképesen, s egyben nyilvánosan elismerni és megköszönni minden felelősségteljes gazdinak, aki 10 év feletti kutyának ad otthont a lelkében és a családjában mindazt a sok türelmet, figyelmet, törődést és gondoskodást (nem feledve a rémesen sok aggódást!), ami ezeket az éveket mindkettőjük számára fontossá, értékessé tette. Épp úgy, ahogy a Kisherceg mondja: „…az IDŐ, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá őt!”
Az Ezüst Vizsla Túra szívből jövő tisztelettel és szeretettel szándékozik odafigyelni idősödő négylábú gyermekeink és barátaink egyedi és megismételhetetlen létezésére. Hozzuk őket össze egy vidám, nagy csapatba és örökítsük meg minél több fotón őket – együtt!

Az I. Ezüst Vizsla Túrán 2017. október 15-én anno 96 négylábú és közel 150 kétlábú vett részt. A rendhagyó kirándulás díszvendége volt Kubinyi Enikő (az ELTE Etológiai Tanszékről) és Czabán Betti (Kalánka kutya gazdája). Csodálatos élmény volt ennyi idős vizslát és ennyi vizslaszerető embert együtt látni a fennsíkon a ragyogó napsütésben!

Gyertek és sétáljunk egyet közösen szépkorú kedvenceinkkel, hisz'
együtt 100 évig élünk!

ooo
 
* FONTOS: Az Ezüst Vizsla Túrára természetesen nem csak vizslával, hanem vizslakeverékkel, más fajtájú vagy keverék kutyákkal (ún. tiszteletbeli vizslákkal) is lehet jönni, akik elmúltak már 9 évesek, illetve akárhány éves lakótársai, testvérei a családban lakó vizslának, vizslakeveréknek! Szóval ne hagyjátok otthon a másik kutyát, OK? :o)

A részvétel önkéntes, de előzetes online regisztrációhoz kötött, jelentkezni kizárólag a www.vizslatura.hu oldalon a részvételi feltételek elolvasása után az ott megjelölt módon lehetséges.

ooo

Akik pedig szeptemberben nem tudnak velünk tartani, azoknak vígasztalásul:
A III. Ezüst Vizsla Túra időpontja: 2018. október 14. vasárnap
A IV. Ezüst Vizsla Túra időpontja: 2018. november 4. vasárnap (az időjárás függvényében!)

ezust_vt_02.jpg

Segítség:  http://www.utvonalterv.hu